Οι ΗΠΑ σε μια προσπάθεια να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας για τους Αμερικανούς στη βιομηχανία φιλοξενίας καθώς και να προωθήσουν την ποιότητα των αμερικανικών ταξιδιωτικών προορισμών, ξεκινούν τις διαπραγματεύσεις με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού (UNWTO) και τα κράτη μέλη του σχετικά με τους όρους επανένταξης τους που θα είναι επωφελείς για την χώρα και θα μεγιστοποιήσουν τα οφέλη για τον αμερικανικό τουρισμό.

Σε μια κίνηση που έγινε ευρέως αποδεκτή ως ένδειξη της δέσμευσης των ΗΠΑ, η χώρα δέχθηκε την προσωπική πρόσκληση του Γενικού Γραμματέα Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού Ζουράμπ Πολολικασβίλι, να συμμετάσχει στις συνομιλίες στην 110η σύνοδο του Εκτελεστικού Συμβουλίου του UNWTO που συνέρχεται στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν.

Οι ΗΠΑ προσβλέπουν στη συνεργασία με τον UNWTO για την τουριστική ανάπτυξη

Η Έμμα Ντόυλ, επικεφαλής της επίσημης αποστολής του Λευκού Οίκου δήλωσε στο Συμβούλιο την υποστήριξή των ΗΠΑ στον τουρισμό ως κινητήρια δύναμη της βιώσιμης ανάπτυξης και σημείωσε ότι η χώρα της προσβλέπει στη συνεργασία με τον UNWTO για την ανάπτυξη της τουριστικής βιομηχανίας.

Ιδρυτικό μέλος του UNWTO, οι ΗΠΑ είναι σήμερα μια από τις μεγαλύτερες τουριστικές αγορές στον κόσμο, τόσο ως προορισμός όσο και ως πηγή διεθνών τουριστών.
Το 2018, την χώρα επισκέφθηκαν πάνω από 60 εκατομμύρια τουρίστες και σύμφωνα με το πρόσφατο βαρόμετρο του παγκόσμιου τουρισμού UNWTO, ο τουριστικός τομέας αυξήθηκε κατά 7% κατά το πρώτο τρίμηνο του 2019, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.