Οι Ολυμπιακοί αγώνες του 2020 θα διεξαχθούν στο Τόκιο και κάτι που φοβίζει του διοργανωτές είναι η έλλειψη καταλυμάτων εξαιτίας του υπερτουρισμού λόγω της διοργάνωσης.

Όμως το Sun Princess έδωσε τη λύση, όντας ένα πλωτο ξενοδοχείο χωρητικότητας 2000 ανθρώπων, αγκυροβολημένο κοντά στο λιμάνι της Yokohama κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών αγώνων.

Το πλοίο- ξενοδοχείο έχει ναυλωθεί από την ιαπωνική ταξιδιωτική ομάδα JTB και θα πραγματοποιεί και μικρές κρουαζιέρες για όσους επιλέξουν να μείνουν εκεί.

Η JTB δήλωσε ότι θα προσφέρει καμπίνες από 273 έως 2730 δολάρια ανά διανυκτέρευση με βάση την κατηγορία, ενώ θα προσφέρονται επιλογές σίτισης και ψυχαγωγίας.

“Θέλω οι φιλοξενούμενοι να βιώσουν τη γοητεία των επιβατικών πλοίων”, δήλωσε ο Δήμαρχος της Γιοκοχάμα Fumiko Hayashi, ενώ η πρωτοβουλία της JTB αποτελεί μια καλή ευκαιρία προώθησης της κρουαζιέρας.

Η κυβέρνηση του Τόκιο μάλιστα εξετάζει τη δυνατότητα προσθήκης επιπλέον πλωτών ξενοδοχείων σε συνεργασία με την εταιρεία κρουαζιερόπλοιων ΜSC στο λιμάνι του Τόκιο, αφού σύμφωνα με ειδικούς υπολογισμούς προβλέπεται έλλειψη στέγασης περίπου 3.500 ατόμων κατά τη διάρκεια των αγώνων.