Πραγματοποιήθηκε η 60η Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων του ΟΤΕ, με παρόντες μετόχους που εκπροσωπούσαν το 64,78% του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου.
Κατά τη διάρκεια της Συνέλευσης συζητήθηκαν τα θέματα της ημερήσιας διάταξης και οι μέτοχοι ενέκριναν κατά πλειοψηφία:

Τις Ετήσιες Οικονομικές Καταστάσεις της ΟΤΕ Α.Ε. (Εταιρικές και Ενοποιημένες) της εταιρικής χρήσης 2011 (1/1/2011-31/12/2011), με τις σχετικές Εκθέσεις του Διοικητικού Συμβουλίου και των Ορκωτών Ελεγκτών. Επίσης, εγκρίθηκε η μη διανομή μερίσματος για τη χρήση 2011, με βάση τα αποτελέσματα χρήσης 2011.

Την απαλλαγή των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και των Ορκωτών Ελεγκτών από κάθε ευθύνη αποζημίωσης, για τη χρήση 2011, σύμφωνα με το άρθρο 35 του Κ.Ν. 2190/1920.

Τις καταβληθείσες αποζημιώσεις και τα έξοδα των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, της Επιτροπής Ελέγχου και της Επιτροπής Αμοιβών & Ανθρώπινου Δυναμικού για τη χρήση 2011 και έγινε καθορισμός αυτών για τη χρήση 2012.
Την εκλογή της ΠΡΑΪΣΓΟΥΩΤΕΡΧΑΟΥΣΚΟΥΠΕΡΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ως Ελεγκτικής Εταιρείας για τον Τακτικό Έλεγχο των Οικονομικών Καταστάσεων (Εταιρικών και Ενοποιημένων) της ΟΤΕ Α.Ε., σύμφωνα με τα Διεθνή Πρότυπα Χρηματοοικονομικής Αναφοράς, της διαχειριστικής χρήσης 2012 και καθορίσθηκε η αμοιβή της.

Τη συνέχιση της σύμβασης για την ασφαλιστική κάλυψη της αστικής ευθύνης των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και Διευθυντικών Στελεχών της Εταιρείας κατά την άσκηση των πάσης φύσεως αρμοδιοτήτων, υποχρεώσεων ή εξουσιών τους για τη χρονική περίοδο από 1-8-2012 έως 31-12-2012 και δόθηκε εξουσιοδότηση για την υπογραφή της.

Την υλοποίηση της σύμβασης ανεξαρτήτων υπηρεσιών του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΟΤΕ Α.Ε.
Τους όρους Συμφωνιών Συμμετοχής (Participation Agreements) μεταξύ αφενός της ΟΤΕ Α.Ε. και των θυγατρικών της (COSMOTE Ελλάδος, ΑΜC, GLOBUL, COSMOTE ROMANIA, ROMTELECOM) και αφετέρου της BUYIN S.A. και εκχωρήθηκαν οι σχετικές αρμοδιότητες.

Αναφορικά με την αναχρηματοδότηση του δανεισμού, η Διοίκηση του Οργανισμού επεσήμανε ότι ο ΟΤΕ, στα επόμενα δυο χρόνια καλείται να αναχρηματοδοτήσει δάνεια ύψους 3,1 δισ. ευρώ. Όπως τονίστηκε, απαιτούνται δραστικά μέτρα που θα εξασφαλίσουν τη μείωση του κόστους και ικανές χρηματορροές, χωρίς να περικοπούν επενδύσεις. Η εταιρεία, αναφέρθηκε, λαμβάνει μέτρα σε πολλά επίπεδα με στόχο αφενός την επιμήκυνση των υποχρεώσεών της, αλλά και τη μείωση του συνολικού της δανεισμού. Στο πλαίσιο αυτό, εξετάζεται η πώληση θυγατρικής του ΟΤΕ στο εξωτερικό.

Αναφορικά με την παροχή έκτακτης αμοιβής στους εργαζομένους του ΟΤΕ, επισημάνθηκε ότι η εταιρεία εφαρμόζει από φέτος νέο σύστημα αξιολόγησης, δοκιμασμένο διεθνώς, αλλά και από την μέχρι τώρα εφαρμογή του στην COSMOTE. Αναγνωρίζοντας τη συμβολή των εργαζομένων στην ανθεκτική πορεία του ΟΤΕ το 2011, η Διοίκηση αποφάσισε να επιβραβεύσει την προσπάθειά τους με την παροχή bonus, ανάλογα με την ατομική τους απόδοση και τη συμβολή τους στην πορεία της εταιρείας. Έκτακτη αμοιβή με βάση την πολιτική της εταιρείας, δικαιούνται όλοι οι εργαζόμενοι του ΟΤΕ, που το επίπεδο της αξιολόγησής τους είναι ικανοποιητικό και άνω. Κατά συνέπεια, έκτακτη αμοιβή θα λάβει το 94% των υπαλλήλων του ΟΤΕ.

Αναφορικά με το νέο κτίριο του Ομίλου στην Παιανία, στο οποίο θα μεταφερθούν λειτουργικές μονάδες που σήμερα στεγάζονται σε 9 διαφορετικές εγκαταστάσεις, ο κ Τσαμάζ τόνισε ότι ήταν επιτακτική ανάγκη να συγκεντρωθούν κάτω από την ίδια στέγη υπηρεσίες που ήταν μοιρασμένες σε διαφορετικά κτίρια σε ολόκληρη την Αθήνα, προκειμένου να επιτευχθεί βελτιωμένη λειτουργικότητα, καλύτερη διοίκηση και μειωμένα έξοδα διαχείρισης. Ερωτηθείς δε για την εναλλακτική της αξιοποίησης ιδιόκτητου κτιρίου / ακινήτου του Ομίλου, επεσήμανε ότι ο ΟΤΕ δε διαθέτει κάποιο κτίριο που να πληροί τις ανάγκες και τις προϋποθέσεις στέγασης 1.600 εργαζομένων. Τα δε διαθέσιμα οικόπεδα δεν ήταν αξιοποιήσιμα για άμεση οικοδόμηση ή ακόμη και αν ήταν, θα απαιτούσαν πολύ μεγάλη επένδυση προκειμένου να ανεγερθούν νέες εγκαταστάσεις. Στο πλαίσιο αυτό τόνισε ότι προτεραιότητα του Ομίλου είναι να αντλήσει κεφάλαια για την κάλυψη των δανειακών του υποχρεώσεων και την επένδυση σε τηλεπικοινωνιακές υποδομές και όχι για ακίνητη περιουσία.
Στη συνέχεια εκλέχθηκε, σύμφωνα με τα σχετικά άρθρα του Καταστατικού του ΟΤΕ, ενδεκαμελές Διοικητικό Συμβούλιο, για τριετή θητεία, λόγω λήξης της θητείας του υπάρχοντος , και ορίστηκαν τα ανεξάρτητα μέλη αυτού. Σημειώνεται ότι η σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου παρέμεινε ίδια με αυτή του απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου.

Αμέσως μετά τη Γενική Συνέλευση, το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας συγκροτήθηκε σε Σώμα ως εξής:

Μιχαήλ Τσαμάζ Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος – Εκτελεστικό μέλος
Δημήτριος Τζουγανάτος Αντιπρόεδρος – Ανεξάρτητο Μη εκτελεστικό μέλος
Klaus Muller Μη Εκτελεστικό μέλος
Kevin Copp Εκτελεστικό μέλος
Claudia Nemat Μη εκτελεστικό μέλος
Ευστάθιος Ανέστης Μη εκτελεστικό μέλος
Νικόλαος Καραμούζης Μη εκτελεστικό μέλος
Μιχαήλ Μπλέτσας Ανεξάρτητο – Μη εκτελεστικό μέλος
Παναγιώτης Ταμπούρλος Ανεξάρτητο – Μη εκτελεστικό μέλος
Βασίλειος Φουρλής Ανεξάρτητο – Μη εκτελεστικό μέλος
Timotheus Hottges Μη εκτελεστικό μέλος
Τέλος, ορίστηκαν από τη Γενική Συνέλευση ως μέλη της Επιτροπής Ελέγχου της Εταιρείας, τα ανεξάρτητα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, κκ. Π. Ταμπούρλος, Δ. Τζουγανάτος, και Β. Φουρλής, τα οποία αποτελούσαν τα μέλη της Επιτροπής Ελέγχου και κατά τη θητεία του απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου.