zakynthos2103Σημαντική αύξηση εμφάνισαν οι αφίξεις της Ζακύνθου και τον Ιούλιο, σύμφωνα με τη Χριστίνα Τετράδη, Οικονομική Επόπτη του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος και Πρόεδρο του Συλλόγου Ξενοδόχων Λαγανά.

Βάσει των αφίξεων του αεροδρομίου της Ζακύνθου τον μήνα Ιούλιο 2014, ο μέσος όρος των αφίξεων παρουσιάζει αύξηση 18,09%, ενώ για το επτάμηνο η συνολική μεσοσταθμική αύξηση ανέρχεται σε 18,75%.

Αναλύοντας ενδεικτικά τις αγορές του εξωτερικού για το μήνα Ιούλιο, η αγορά της Μεγάλης Βρετανίας, η οποία αποτελεί και την κύρια αγορά για το νησί, παρουσιάζει αύξηση 10,89%. Από τις χώρες της Κεντρικής Ευρώπης, η Ολλανδία εμφανίζει μεγάλη άνοδο 28,33%, η Ελβετία αύξηση 19,65%, το Βέλγιο βρίσκεται στο +12,08% και η Αυστρία στο +3,88%, ενώ η Γερμανία καταγράφει μείωση 13,61%.

Σχετικά με τις ανατολικές αγορές, η Ρωσία παρουσιάζει μικρή πτώση – 7,55%, η οποία όμως εξισορροπείται με τη μεγάλη αύξηση από τη Λευκορωσία 230,93%. Παρά τις αρχικές ανησυχίες, η ρώσικη αγορά, λόγω οικονομικής και πολιτικής κατάστασης, στην πραγματικότητα εμφανίζει μείωση στην αναμενόμενη αύξηση και όχι στα πραγματικά νούμερα.

Από τις υπόλοιπες ανατολικές αγορές, μεγάλη άνοδο καταγράφουν επίσης η Ρουμανία 85,39%, η Ουγγαρία 71,48%, η Σλοβακία 64,81% και η Πολωνία 44,56%. Επίσης, η Ιταλία παρουσιάζει μεγάλη αύξηση, της τάξεως του 71,62% λόγω περιόδου. Το Ισραήλ, ως νέα αγορά, καταγράφει εντυπωσιακά αποτελέσματα, παρότι ακόμη τα νούμερα είναι μικρά, υπερδιπλασιάζοντας τις αφίξεις σε ποσοστό 118,77%.

Η εσωτερική αγορά παρουσίασε μεγάλη αύξηση που φτάνει το 50%, όπως αντικατοπτρίζεται από τις πτήσεις εσωτερικού και αφορά τόσο Έλληνες, όσο και ξένους, που επισκέπτονται τη Ζάκυνθο, με βάση την Αθήνα.

Αντίστοιχα και από το λιμάνι της Ζακύνθου, η κίνηση του εσωτερικού τουρισμού, για τον μήνα Ιούλιο η κίνηση εμφάνισε μια μικρή αύξηση σε σχέση με πέρυσι.