Η έγκριση της οριστικής μελέτης του έργου «Διαμόρφωση χώρων Παλαιών Σφαγείων σε χώρους δημιουργικής βιομηχανίας με ειδίκευση στο Πατρινό Καρναβάλι» θα συζητηθεί στην προσεχή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πατρέων, σήμερα Τετάρτη 11 Ιουλίου στις 4 μ.μ.

Όπως όλα δείχνουν η δημιουργία του πάρκου εισέρχεται στην τελική ευθεία, καθώς ήδη από τον Δήμο Πατρέων, το Επιμελητήριο Αχαΐας, αλλά και από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας που αποτελούν τους εταίρους του έργου έχουν ξεκινήσει οι προπαρασκευαστικές ενέργειες, ενώ στο αμέσως προσεχές διάστημα θα επισκεφθούν την Πάτρα, στελέχη της διαχειριστικής Αρχής interreg Ελλάδα-Ιταλία 2014-2020, από την Ιταλία, τα οποία θα καθορίσουν, το χρονοδιάγραμμα και τις δράσεις ευθύνης του κάθε φορέα.

Όσον αφορά στη χρηματοδότηση του έργου, ο Δήμος έχει δεσμεύσει, πίστωση ποσού 551.500,00 ευρώ, προκειμένου να προχωρήσει άμεσα η δημοπράτηση, ενώ ο συνολικός προϋπολογισμός θα αγγίξει τα 2,7 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 1,5 είναι ο προϋπολογισμός της περιοχής, τα οποία θα δοθούν μέσω του χρηματοδοτικού «εργαλείου» interreg.

ΤΙ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΟ ΠΑΡΚΟ

Σύμφωνα με την μελέτη, που έγινε από τo Eπιμελητήριο, στα Παλαιά Σφαγεία θα αναπτυχθούν δραστηριότητες ψυχαγωγίας, παιχνιδιού, δημιουργικής απασχόλησης και επιμόρφωσης προσαρμοσμένες σε κάθε ηλικία

Οι προς διαμόρφωση χώροι αφορούν:

-Χώρο εκπαίδευσης, κατασκευής και αναπαραγωγής καρναβαλικών δημιουργιών σε τρισδιάστατη απεικόνιση.

-Δημιουργική απασχόληση παιδιών με έμφαση στο καρναβάλι και το Καραγκιόζη

-Παρουσίαση καρναβαλικών δημιουργιών, στολών, καπέλου, μάσκας και άλλων κατασκευών

-Περιοδικές παρουσιάσεις δημιουργών εμπνευσμένων από το Καρναβάλι.

-Ο χώρος των παλαιών σφαγείων θα αποτελέσει κέντρο απελευθέρωσης της δημιουργικότητας των καλλιτεχνών – δημιουργών, θα είναι οργανωμένος για επισκέψεις σε παιδιά, τουρίστες, οικογένειες και θα δημιουργήσει τις συνθήκες ανάπτυξης.