Την εμπιστοσύνη του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού UNWTO για τη συνεχή ανάπτυξη του τομέα του τουρισμού στην Ελλάδα εξέφρασε ο Γενικός Γραμματέας Taleb Rifai. Το 2015, οι διεθνείς αφίξεις τουριστών στην Ελλάδα αυξήθηκαν κατά 7% φθάνοντας τους 23.600.000, ενώ οι εξαγωγές που δημιουργούνται από τον τομέα αυξήθηκαν κατά 6% σε € 14,2 δις.

Σε συνάντηση του με την Υπουργό Τουρισμού της Ελλάδας, Έλενα Κουντουρά συζήτησαν για την κατάσταση και τις προοπτικές του τουρισμού στην Ευρώπη και στην Ελλάδα. Ο κ Rifai είπε ότι «δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι η Ελλάδα θα διατηρήσει μια ισχυρή εικόνα σε όλο τον κόσμο ως ένας σημαντικός τουριστικός προορισμός και ότι η χώρα θα εδραιώσει την ανάπτυξη της το 2016, όπως φαίνεται από τις τάσεις των κρατήσεων ».

Η κα Κουντούρα είπε ότι <<τα νησιά του Αιγαίου δείχνουν ήδη μια θετική τάση στις κρατήσεις και είναι έτοιμα να υποδεχθούν έναν αυξημένο αριθμό τουριστών για την τρέχουσα σεζόν>>. Η διαφοροποίηση της τουριστικής προσφοράς, η ανάπτυξη νέων προορισμών και το άνοιγμα πολυτελών εγκαταστάσεων και υπηρεσιών διαμονής είναι μερικά από τα μέτρα που έλαβε η ελληνική κυβέρνηση για την ενίσχυση του τουρισμού, όπως τονίστηκε από την κ. Κουντουρά.

«Σε συνάντηση με κορυφαίους τουριστικούς πράκτορες στην ITB, έχουμε λάβει πολύ θετικά σχόλια από τη γερμανική τουριστική αγορά, η οποία επιβεβαίωσε την αυξημένη ζήτηση στις κρατήσεις για την Ελλάδα”, πρόσθεσε η κα Κουντούρα.