Γιατί αυξάνονται οι πελάτες των αεροπορικών εταιρειών στη χώρα που έκανε παγκόσμιο ρεκόρ κίνησης την Παρασκευή.

Το 97% των Ινδών δεν έχουν μπει ποτέ σε αεροπλάνο την ώρα που είναι τρίτοι παγκοσμίως στις αερομεταφορές.

Τα αυξανόμενα εισοδήματα και οι φθηνότεροι ναύλοι που προσφέρουν οι αεροπορικές εταιρείες γεμίζουν τα αεροπλάνα στην Ινδία, τρίτη μεγαλύτερη αγορά στις αερομεταφορές, μετά την Κίνα και τις ΗΠΑ.

Η Μουμπάη πραγματοποίησε την Παρασκευή 969 πτήσεις σε ένα εικοσιτετράωρο. Πρόκειται για παγκόσμιο ρεκόρ για το αεροδρόμιο που λειτουργεί μόνο με έναν αεροδιάδρομο, σύμφωνα με τους Times of India και σύμφωνα με όσα ανέφερε υψηλά ιστάμενος του αεροδρομίου. «Σκοπός είναι να φτάσουμε σε 1.000 κινήσεις αεροσκαφών», τόνισε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με το Bloomberg, οι εταιρείες αερομεταφορών της Ινδίας είχαν πέρυσι περίπου 100 εκατομμύρια εγχώριους επιβάτες με τη Διεθνή Ένωση Αεροπορικών Μεταφορών να εκτιμά ότι στην αγορά θα προστεθούν περίπου 337 εκατομμύρια μέσα στις επόμενες δύο δεκαετίες.

Περίπου το 97% του 1,3 δισ. Ινδών δεν έχουν μπει ποτέ σε αεροπλάνο, σύμφωνα με την αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους SpiceJet Ltd., υποδεικνύοντας το δυναμικό αύξησης της κυκλοφορίας.

Το αεροδρόμιο της Μουμπάη, το οποίο έχει δύο διάδρομους, μπορεί να λειτουργεί μόνο έναν διάδρομο τη φορά, επειδή διασχίζουν ο ένας τον άλλον και καθώς λόγω έλλειψης χώρου δεν μπορεί να κατασκευαστεί και άλλος. Έτσι, ουσιαστικά είναι αεροδρόμιο με έναν διάδρομο.

Η αύξηση της κυκλοφορίας την Παρασκευή βοηθήθηκε επίσης από ιδιωτικές και πτήσεις τσάρτερ, σύμφωνα με την εφημερίδα.