Η Ένωση Τραπεζών της Τουρκίας (TBB) ανακοίνωσε ένα πακέτο υποστήριξης για τον τουριστικό τομέα, έναν από τους τομείς που πλήττονται περισσότερο κατά την πανδημία COVID-19.

Το πακέτο αποσκοπούσε στην κάλυψη των θεσμικών πιστωτικών δαπανών και των χρηματικών αναγκών των τουριστικών επιχειρήσεων και των προμηθευτών αυτών των εταιρειών, μαζί με τις δαπάνες ενοικίου και μισθών σε μια προσπάθεια να μετριάσουν τις αρνητικές επιπτώσεις της πανδημίας COVID-19 στον τομέα και την οικονομία γενικότερα, διατηρώντας παράλληλα αξίες απασχόλησης και παραγωγής.

Συνολικά 10 δισεκατομμύρια πιστώσεις TL θα παρέχονται από τις τράπεζες με την εγγύηση του Υπουργείου Οικονομικών και Οικονομικών και την εγγύηση του Ταμείου Εγγύησης Πιστωτικών.

Οι πιστώσεις θα έχουν διάρκεια λήξης 48 μηνών με περίοδο 12 μηνών μη πληρωμής με την προϋπόθεση να μην υπερβαίνει την 1 Νοεμβρίου 2021.

Στις τράπεζες που θα χορηγήσουν δάνεια πακέτου τουριστικής υποστήριξης περιλαμβάνονται οι τράπεζες συμμετοχής Akbank, Denizbank, Garanti BBVA, Halkbank, Iş Bank, QNB Finansbank, TEB, VakıfBank, Yapı Kredi και Ziraat Bank, καθώς και τράπεζες συμμετοχής, Ziraat Katılım, Albaraka Türk , Kuveyt Türk Συμμετοχή Τράπεζα, Türkiye Finans και Vakıf Katılım.

Το επιτόκιο για τα δάνεια σταθερού επιτοκίου καθορίστηκε ως 14,5% κατ ‘ανώτατο όριο.

Το ανώτατο όριο εγγύησης θα είναι 32 εκατομμύρια TL ανά παραλήπτη και το ανώτατο όριο πίστωσης θα είναι 40 εκατομμύρια TL.