Την παράταση της προθεσμίας για την εκδήλωση ενδιαφέροντος για το 30% του Ελ. Βενιζέλος ανακοίνωσε το ΤΑΙΠΕΔ, ορίζοντας ως νέα ημερομηνία την Τρίτη 29 Οκτωβρίου.

Σε ανακοίνωσή του το ΤΑΙΠΕΔ, σημειώνει πως δίνεται παράταση της προθεσμίας εκδήλωσης ενδιαφέροντος για το 30% της εταιρείας “Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών ΑΕ” (ΔΑΑ) έως τις 29 Οκτωβρίου 2019 στις 17:00.

Το ΚΥΣΟΙΠ αποφάσισε χθες να συνεχιστεί άμεσα η διαδικασία για την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, η οποία έχει ξεκινήσει στις 28 Ιουνίου εφέτος. Η παράταση δίδεται για να επιλυθεί το πρόβλημα με τη σύνθεση του νέου διοικητικού συμβουλίου μετά την πώληση του 30%. Με την υπογραφή «Σύμβασης Παραίτησης», το Δημόσιο θα κατέχει δύο θέσεις στο νέο διοικητικό συμβούλιο, εκ των οποίων ο ένας θα είναι ο πρόεδρος, αντί για τρεις θέσεις σήμερα.

Ως σίγουροι υποψήφιοι στον διαγωνισμό θεωρούνται η AviAlliance, που ελέγχεται από τον καναδικό όμιλο PSP (ελέγχει 40% του μετοχικού κεφαλαίου του «Ελευθέριος Βενιζέλος»), και ο όμιλος Κοπελούζου (κατέχει 5% στο αεροδρόμιο).

Σημειώνεται ότι το Ελληνικό Δημόσιο δεν έχει άμεση συμμετοχή στο μετοχικό κεφάλαιο του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, αλλά μόνο έμμεση: 30% μέσω του ΤΑΙΠΕΔ και 25% μέσω του Υπερταμείου.