“O κρητικός τρύγος”, μια ξεχωριστή τοπική δράση, την οποία διοργανώνει κάθε χρόνο το Creta Maris Beach Resort -πιστοποιημένο μέλος του «We do local» και στο πλαίσιο του προγράμματος «TUI Care Foundation, FUTOURIS Project»- πραγματοποιήθηκε πριν λίγες μέρες.
Φέτος, η δράση αυτή αποτέλεσε μέρος των εκδηλώσεων τις οποίες διοργανώνει το ξενοδοχείο, λειτουργώντας ως πιστοποιημένο μέλος του «We do local» και στα πλαίσια της συμμετοχής του στο πρόγραμμα «TUI Care Foundation, FUTOURIS Project: Crete, First steps towards a sustainable food destination 2017-2019».
Με αφετηρία το αμπέλι του ξενοδοχείου, οι συμμετέχοντες επισκέπτες και εργαζόμενοι μάζεψαν τα σταφύλια (τρυγητός), τα οποία στη συνέχεια μετέφεραν με παραδοσιακό τρόπο, φορτωμένα σε γαϊδουράκι, στο χώρο του πατητηριού.
Εκεί, οι παρευρισκόμενοι μπόρεσαν να παρακολουθήσουν, αλλά και να συμμετέχουν στο πάτημα των σταφυλιών για την παραγωγή του μούστου, ενώ είχαν τη δυνατότητα να δουν από κοντά την απόσταξη του (μαζί με στράφυλα) για παραγωγή ρακής, αλλά και να γευτούν την παραδοσιακή συνταγή της μουσταλευριάς.
Όλα αυτά υπό την υπόκρουση μουσικής, χορού και κερασμάτων, τα οποία αποτελούν χαρακτηριστικά την κρητικής φιλοξενίας,.
Φέτος, η δράση αυτή αποτέλεσε μέρος των εκδηλώσεων τις οποίες διοργανώνει το ξενοδοχείο, λειτουργώντας ως πιστοποιημένο μέλος του «We do local» και στα πλαίσια της συμμετοχής του στο πρόγραμμα «TUI Care Foundation, FUTOURIS Project: Crete, First steps towards a sustainable food destination 2017-2019».
Με αφετηρία το αμπέλι του ξενοδοχείου, οι συμμετέχοντες επισκέπτες και εργαζόμενοι μάζεψαν τα σταφύλια (τρυγητός), τα οποία στη συνέχεια μετέφεραν με παραδοσιακό τρόπο, φορτωμένα σε γαϊδουράκι, στο χώρο του πατητηριού.
Εκεί, οι παρευρισκόμενοι μπόρεσαν να παρακολουθήσουν, αλλά και να συμμετέχουν στο πάτημα των σταφυλιών για την παραγωγή του μούστου, ενώ είχαν τη δυνατότητα να δουν από κοντά την απόσταξη του (μαζί με στράφυλα) για παραγωγή ρακής, αλλά και να γευτούν την παραδοσιακή συνταγή της μουσταλευριάς.
Όλα αυτά υπό την υπόκρουση μουσικής, χορού και κερασμάτων, τα οποία αποτελούν χαρακτηριστικά την κρητικής φιλοξενίας.
Στόχος ήταν η μύηση των επισκεπτών σε μια από τις πλέον παραδοσιακές κρητικές αγροτικές εργασίες, αλλά και η προβολή του κρητικού αμπελώνα και των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών του.
Η δράση αυτή σημείωσε μεγάλη συμμετοχή από την πλευρά των επισκεπτών, οι οποίοι έγιναν κοινωνοί του Κρητικού τρόπου ζωής, του πολιτισμού και των παραδόσεων της Κρήτης.
Σχετικά με το Creta Maris Beach Resort:
Το Creta Maris Beach Resort ανήκει στον Όμιλο Επιχειρήσεων Μεταξά και λειτουργεί από το 1975. Έχει δυναμικότητα 680 δωμάτια, σουίτες και bungalows, 6 εστιατόρια, 7 μπαρ, 7 πισίνες, γυμναστήριο, Hammam Spa, Children’s Club, και πολλούς χώρους για εξωτερικές και εσωτερικές δραστηριότητες για παιδιά και ενήλικες.
Σχετικά με το πρόγραμμα Futouris:
Ο Γερμανικός, μη κερδοσκοπικός οργανισμός FUTOURIS e.V. έχει μέλη τους πιο γνωστούς ταξιδιωτικούς οργανισμούς, τα πιο γνωστά ταξιδιωτικά γραφεία και υποστηρίζει την εφαρμογή προγραμμάτων βιώσιμης ανάπτυξης σε προορισμούς που ενδιαφέρουν τα μέλη του.
H TUI Austria συγχρηματοδοτεί το Project, το οποίο υποστηρίζεται ευρύτερα από τον τουριστικό οργανισμό TUI.
Η ανάπτυξη του ξεκίνησε τον Ιανουάριο 2016 και θα ολοκληρωθεί το Δεκέμβριο 2017.
Σχετικά με το We do local:
Το We do local ως πρότυπο πιστοποίησης δημιουργήθηκε από την ώριμη συνεργασία των εταιρειών Cosmocert Α.Ε. υπηρεσίες πιστοποίησης, Τοπική Παραγωγή και Φιλοξενία Α.Ε. υπηρεσίες προώθησης We do local και Local Food Experts s.c.e. υπηρεσίες ολοκληρωμένης ανάπτυξης, απευθύνεται σε τουριστικές επιχειρήσεις και πιστοποιεί, επιβραβεύει και προωθεί τις υπηρεσίες τους, δίνοντας τους ένα επιπλέον μετρήσιμο εργαλείο προώθησης.
Στηρίζει, αναγνωρίζει και επιβραβεύει άλλα πρότυπα πιστοποίησης συμπεριλαμβάνοντας τα στα απαραίτητα κριτήρια πιστοποίησης όπως το ISO, Haccp, Travelife κ.α.