kefaltzitzikΤην αναβάθμιση της συνεργασίας της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με το υπουργείο Τουρισμού και τον ΕΟΤ συμφώνησαν ο περιφερειάρχης Α. Τζιτζικώστας με την υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, η οποία επισκέφθηκε την περιφέρεια την περασμένη εβδομάδα προκειμένου να ενημερωθεί για το σχέδιο τουριστικής της προβολής.

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας ενημέρωσε την Υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη σχετικά με τα κονδύλια του ΕΣΠΑ, τα οποία αξιοποιούνται για την προώθηση του τουριστικού προϊόντος της Π.Κ.Μ., με γνώμονα την ισόρροπη ανάπτυξη του δωδεκάμηνου τουρισμού στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Ο κ. Τζιτζικώστας έκανε ξεχωριστή αναφορά στις ειδικές μορφές τουρισμού που προσφέρονται για επενδύσεις στην Κεντρική Μακεδονία, ενώ παράλληλα επισήμανε τις πολύ καλές επιδόσεις της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στον τουριστικό τομέα για το 2013, αλλά και την έγκαιρη προετοιμασία της Π.Κ.Μ. για την επόμενη τουριστική περίοδο. Επίσης, ο κ. Τζιτζικώστας έκανε λόγο για την επικείμενη παρουσία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στα εγκαίνια του νέου γραφείου του ΕΟΤ στην Κωνσταντινούπολη την ερχόμενη εβδομάδα, με στόχο την ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος προς την Κεντρική Μακεδονία.

Από την πλευρά της η υπουργός Τουρισμού επισήμανεότι η Κεντρική Μακεδονία έχει να προσφέρει πολλά πέραν από το μοντέλο “ήλιος και θάλασσα”, από θρησκευτικά μνημεία έως διαδρομές στη φύση, κρουαζιέρες, τουρισμό υπαίθρου και, βεβαίως, επαγγελματικό τουρισμό για συνέδρια και εκθέσεις και τουρισμό πόλης (citybreak) στη Θεσσαλονίκη.