germanoi2604Οι Γερμανοί σχεδιάζουν να ταξιδέψουν και να ξοδέψουν περισσότερο φέτος σύμφωνα με μεγάλες καταναλωτικές έρευνες, τα αποτελέσματα των οποίων δημοσιεύει γερμανική τουριστική ιστοσελίδα. Μάλιστα, οι μακρινοί προορισμοί και οι εξειδικευμένες διακοπές θα είναι πιθανότατα ανάμεσα στους νικητές του 2014.

Σύμφωνα με την ετήσια έρευνα που διενεργήθηκε από τον οργανισμό FUR, το 2014 το 25% των Γερμανών επιθυμεί να ταξιδέψει περισσότερο (σε σχέση με το 24% πέρυσι), ενώ το 30% σκοπεύει να ξοδέψει περισσότερα στα ταξίδια (συγκριτικά με το 28% το 2013).

Μάλιστα πάνω από το 75% των Γερμανών έχουν ήδη ξεκινήσει να σχεδιάζουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές, με το υψηλό 45% να σκοπεύει να ταξιδέψει φέτος σε νέο προορισμό. Στο μεταξύ, το 17% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι επιθυμεί να δοκιμάσει ένα εντελώς διαφορετικό είδος διακοπών. Σύμφωνα με σύμβουλο της FUR, ιδιαίτερη ανάπτυξη φέτος θα έχουν οι διακοπές κρουαζιέρας, οι διακοπές ευεξίας, καθώς και ο ποδηλατικός ή ο τουρισμός πεζοπορίας. Οι μακρινοί προορισμοί και η Σκανδιναβία θα βρεθούν ανάμεσα στους νικητές για το 2014, ωστόσο οι κυρίαρχες χώρες του γερμανικού τουρισμού θα εξακολουθήσουν να παραμείνουν δημοφιλείς και φέτος.

Τέλος, οι καλύτεροι προορισμοί για τους Γερμανούς με όρους εξυπηρέτησης πελατών είναι η Κροατία, τα Κανάρια νησιά, η Ιταλία και η Τουρκία, σύμφωνα με σχετική έρευνα.