Η φωτογράφιση μπροστά στον Πύργο του Άιφελ φαίνεται πως πλέον δεν είναι αρκετή για τους ταξιδιώτες.

Οι ταξιδιώτες επιλέγουν τώρα τους προορισμούς τους με βάση το τοπίο και την άγρια φύση τους. Στόχος τους είναι να εξασφαλίσουν μια selfie που κανείς δεν έχει κάνει, ει δυνατόν με ένα εξωτικό ζώο.

Με κοάλα στην Αυστραλία, στην πλάτη του ελέφαντα στην Ταϊλάνδη, ή με τις πολικές αλεπούδες στην Ισλανδία. Όλες αυτές οι φωτογραφίες είναι ιδιαίτερα περιζήτητες και εξασφαλίζουν μια ορισμένη επιτυχία για τους ταξιδιώτες στα κοινωνικά δίκτυα.

Ο τουριστικός τομέας αφουγκράζεται αυτή την τάση και προσπαθεί να παρέχει στους τουρίστες αυτό που περιμένουν. Όμως πολλές φορές αυτό γίνεται εις βάρος της φύσης ή των ζώων.

Ακριβώς επειδή κάποιος δημοσίευσε μια φωτογραφία με μια τίγρη δεν σημαίνει ότι είναι φυσιολογικό να πλησιάσεις μια τίγρη. Είναι πολύ πιθανό ότι το ζώο ήταν αλυσοδεμένο και κακοποιήθηκε. Ωστόσο αυτό δεν φαίνεται στη φωτογραφία. Για να έρθουν πιο κοντά στους τουρίστες, τα άγρια ζώα αναγκάζονται βίαια να εκτελούν συγκεκριμένα καθήκοντα.

Σύμφωνα με την ΜΚΟ Παγκόσμια Προστασία των Ζώων (WAP), ο τουρισμός άγριων ζώων αντιπροσωπεύει μια παγκόσμια αγορά περίπου 225 εκατ. ευρώ αποτελώντας, σημαντική πηγή εισοδήματος για τις αναπτυσσόμενες χώρες.