Για την πλειοψηφία των επιβατών που ταξιδεύουν για αναψυχή, η τιμή είναι ο πιο σημαντικός παράγοντας κατά την επιλογή κράτησης της πτήσης.

Καθώς όμως προχωράμε στο 2018, το κόστος του αεροπορικού εισιτηρίου είναι λιγότερο πιθανό να αποτελέσει απαγορευτικό παράγοντα για την επιλογή ενός ταξιδιωτικού προορισμού.

Οι αεροπορικές εταιρείες εξακολουθούν να ανταγωνίζονται για ταξίδια με low cost και το κόστος των μακρινών πτήσεων ενδέχεται να μειωθεί ακόμα περισσότερο.

Έτσι, εάν δεν σας πειράζει να θυσιάζετε “extras” το κρεβάτι ή την υπηρεσία γευμάτων, το 2018 θα είναι μια καλή χρονιά για να ταξιδέψετε φθηνά.

Σύμφωνα με μια έκθεση της ευρωπαϊκής ταξιδιωτικής εταιρείας eDreams ODIGEO, το κόστος των εισιτηρίων για μεγάλα δρομολόγια μειώθηκε κατά 7% το 2017.

Οι αεροπορικές εταιρείες σε όλη την Ευρώπη εμπλέκονται ολοένα και περισσότερο σε έναν διατλαντικό πόλεμο τιμών, με αερομεταφορείς χαμηλού κόστους. Από Ιρλανδία στην Αμερική με μόλις 59 €/απλή διαδρομή ή 117 €/επιστροφή“, ανέφερε η έκθεση.

Εκτός από τις αεροπορικές εταιρείες όπως η Norwegian, η AirAsiaX και η WOW Air, νέοι παίκτες μπαίνουν στην αγορά μακρινών και χαμηλού κόστους φέτος.

Η αεροπορική εταιρεία Level (από την IAG, εταιρεία που είναι ιδιοκτήτρια της British Airways και της Iberia) ανακοίνωσε νέες διαδρομές από τον Μάρτιο του 2018, συμπεριλαμβανομένης της Βαρκελώνης προς τη Βοστώνη και του Παρισιού προς το Μόντρεαλ, τη Νέα Υόρκη, τη Γουαδελούπη και τη Μαρτινίκα και ένα αεροπορικό εισιτήριο της ξεκινά από 100 €.

Η αεροπορική εταιρεία αεροπορικών εταιρειών χαμηλού κόστους της Air France, Joon, που ξεκίνησε να προσφέρει υπηρεσίες από το Παρίσι στη Βαρκελώνη, το Βερολίνο, τη Λισαβόνα και το Πόρτο, θα επεκταθεί από τον Μάρτιο σε δρομολόγια στη Ρώμη, τη Νάπολη, το Όσλο, την Κωνσταντινούπολη, το Κάιρο, το Κέιπ Τάουν και την Τεχεράνη και οι μακρινές πτήσεις από το Παρίσι προς τη Μέση Ανατολή ξεκινούν από 149 €.