Σύνταξη: tourismtoday.gr

Η Aeroflot είναι η αεροπορική εταιρεία που βραβεύτηκε με την υψηλότερη βαθμολογία 5 αστέρων για την ασφάλεια COVID-19 (СOVID-19 Safety Rating), από τη Skytrax του Ηνωμένου Βασιλείου, την κορυφαία ανεξάρτητη αρχή για την ποιότητα των αεροπορικών εταιρειών και των αεροδρομίων.

Το СOVID-19 Safety Rating είναι ένα νέος παγκόσμιος δείκτης για την πιστοποίηση της υγείας και της ασφάλειας των αεροπορικών ταξιδιών που εισήχθη από τη Skytrax το 2020, ως απάντηση στις προκλήσεις της πανδημίας.

Η Aeroflot έχει πιστοποιηθεί με την υψηλότερη Βαθμολογία Ασφάλειας Αεροπορικών Εταιρειών 5 Αστέρων COVID-19 μετά από ανεξάρτητο έλεγχο που διενεργήθηκε κατά τη διάρκεια ελέγχων πτήσεων και επιθεωρήσεων αεροδρομίων βάσης τον Ιανουάριο του 2022.

Οι ελεγκτές αξιολόγησαν τις πρακτικές καθαριότητας και απολύμανσης στο αεροδρόμιο και στο αεροσκάφος, το φιλτράρισμα του αέρα καμπίνας, ειδική σήμανση, σήμανση και συμμόρφωση με την κοινωνική απόσταση, υποχρεωτική χρήση μάσκας προσώπου, παροχή απολυμαντικού και άλλες αλλαγές στις διαδικασίες εξυπηρέτησης επιβατών καθ’ όλη τη διάρκεια ενός αεροπορικού ταξιδιού, συμπεριλαμβανομένης της διέλευσης.

Η αξιολόγηση 5 αστέρων για την ασφάλεια των αεροπορικών εταιρειών COVID-19 αναγνωρίζει ότι οι διαδικασίες υγιεινής και υγιεινής, καθώς και οι βελτιώσεις των υπηρεσιών που κυκλοφόρησε η Aeroflot πληρούν ένα εξαιρετικό διεθνές πρότυπο ασφαλών αεροπορικών ταξιδιών.

Οι ειδικοί της Skytrax επιβεβαίωσαν την υψηλή αποτελεσματικότητα των μέτρων που έλαβε η Aeroflot για την προστασία των επιβατών και των εργαζομένων από τον COVID-19.

Επί του παρόντος, μόνο 18 παγκόσμιες αεροπορικές εταιρείες κατέχουν την πολυπόθητη Βαθμολογία Ασφάλειας Αεροπορικών Εταιρειών 5 Αστέρων COVID-19 από τη Skytrax, συμπεριλαμβανομένης και της Aeroflot.