Η οικονομική αβεβαιότητα θεωρείται η μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετωπίζει η ταξιδιωτική βιομηχανία, ενόψει των αλλαγών της κλιματικής αλλαγής και της βιωσιμότητας, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Μια έρευνα της Travel Technology Europe, αποκαλύπτει ότι το 53% των ερωτηθέντων θέτουν τις οικονομικές συνθήκες στην κορυφή της λίστας ανησυχιών που ακολουθείται από τα βιώσιμα ταξίδια στο 45% και την κλιματική αλλαγή στο 44%.

Άλλα θέματα που επισημάνθηκαν στη μελέτη περιλαμβάνουν τα «κενά στις τεχνολογικές δεξιότητες» στην ταξιδιωτική βιομηχανία και τα τρία τέταρτα των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι τα κενά γνώσεων και δεξιοτήτων αποτελούν βασικούς παράγοντες που περιορίζουν την ανάπτυξη.

Η έρευνα, η οποία ολοκληρώθηκε από εταιρείες τεχνολογιών ταξιδιών, ταξιδιωτικούς πράκτορες, ταξιδιωτικούς πράκτορες, ξενοδόχους και εταιρείες διαχείρισης ταξιδίων, αποκαλύπτει επίσης ότι το 47% λέει ότι οι πελάτες ζητούν περισσότερες “φιλικές προς το περιβάλλον, βιώσιμες επιλογές ταξιδιού”.

Πρόσθετα πορίσματα της έρευνας αποκαλύπτουν ότι η ασφάλεια στον κυβερνοχώρο παραμένει ανησυχητική, με το 20% να την επικαλείται ως βασική πρόκληση το 2020.

Οι παραβιάσεις δεδομένων στις British Airways και Marriott International και τα επακόλουθα πρόστιμα πολλών εκατομμυρίων λιρών που εκδόθηκαν από το γραφείο του Επιτρόπου Πληροφοριών του Ηνωμένου Βασιλείου το περασμένο καλοκαίρι είναι πιθανόν να είναι “φρέσκα” στο μυαλό των ανθρώπων.