Σύνταξη: tourismtoday.gr

Στις όχθες του στενού Little Belt, το Μίλντερφατ (Middelfart) είναι ένας ιστορικά και πολιτιστικά σημαντικός προορισμός στη Δανία και στην Ευρώπη.
Είναι ο Ευρωπαϊκός Προορισμός Αριστείας 2022 και το βραβείο αποτελεί μία δημόσια αναγνώριση στις προσπάθειες του Μίλντερφατ για βιώσιμο τουρισμό και πράσινη μετάβαση.

Μαζί με τις Ευρωπαϊκές Πρωτεύουσες Έξυπνου Τουρισμού 2022, Βαλένθια και Μπορντό, το Μίλντερφατ καθορίζει το μέλλον του τουρισμού στην Ευρώπη όντας πιο προσιτό, ψηφιακό, βιώσιμο και δημιουργικό.

Παρά το μικρό του μέγεθος και τον πληθυσμό του, ο προορισμός προσφέρει παγκοσμίου επιπέδου βιώσιμες τουριστικές εμπειρίες. Από ξενοδοχεία με πιστοποιημένα καταλύματα φιλικά προς το κλίμα, τουρισμό στην φύση μέχρι και πολιτιστικές εκδηλώσεις, με στόχο τη δημιουργία περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης.

Η πόλη προσφέρει στους επισκέπτες της πολλές επιλογές για οικοτουρισμό χάρη στην γειτνίαση της με το φυσικό πάρκο Little Belt. Πρόκειται για το μεγαλύτερο θαλάσσιο πάρκο της Δανίας και το σπίτι του μεγαλύτερου πληθυσμού φώκαινων (μικρές φάλαινες) στον κόσμο.

Οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν δραστηριότητες όπως σαφάρι με φάλαινες, ποδηλασία και πεζοπορία μέσα από το ποικίλο τοπίο του φυσικού πάρκου και κατά μήκος των 117 χιλιομέτρων ακτογραμμής.

Ο προορισμός ενσωματώνει τη βιώσιμη σκέψη με την πρωτοβουλία «Belt in Balance», σε μια προσπάθεια να τονώσει τον τουρισμό και παράλληλα να ευαισθητοποιήσει για τα θαλάσσια και παράκτια οικοσυστήματα.
Οι άνθρωποι που αγαπούν τα ύψη θα βρουν στην Old Little Belt Bridge ένα αξιοσημείωτο αξιοθέατο, για περιηγήσεις 65 μέτρα από το έδαφος, με εκπληκτική και ανεμπόδιστη θέα στη θάλασσα, το δάσος και την πόλη.

Δεν υπάρχει απλώς φύση για να εμπνεύσει τους επισκέπτες στο Μίλντερφατ. Ανάλογα με την εποχή του χρόνου, οι επισκέπτες μπορούν να παντρευτούν σε πολλές πολιτιστικές εκδηλώσεις και φεστιβάλ που διοργανώνονται στην πόλη.