kritikaproiontaΠολωνική επιχειρηματική αποστολή βρίσκεται από χθες στην Κρήτη, προκειμένου έως τις 23 Οκτωβρίου να πραγματοποιήσει συναντήσεις -b2b- , με στόχο να κλειστούν συμφωνίες για την εξαγωγή ποιοτικών, πιστοποιημένων αγροτικών προϊόντων στην Πολωνία.

Το πρωί ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης υποδέχθηκε τους επιχειρηματίες στα γραφεία της περιφέρειας στο Ηράκλειο, και ακολούθως αναχώρησαν για τα Χανιά.

Το εμπορικό άνοιγμα στην Πολωνία επιχειρείται στο πλαίσιο υλοποίησης του στρατηγικού σχεδιασμού εξωστρέφειας της κρητικής οικονομίας, και την διασύνδεση του πρωτογενούς τομέα με τον τουρισμό του νησιού. Η προσπάθεια οικονομικής-εμπορικής προσέγγισης της Πολωνίας στηρίζεται από τα Επιμελητήρια του νησιού, την «Αγροδιατροφική Σύμπραξη», τον Σύνδεσμο Εξαγωγέων Κρήτης και τους φορείς του τουρισμού.

Η πολωνική αποστολή αποτελείται από 8 εκπροσώπους εταιρειών εισαγωγής φρούτων και λαχανικών, τροφίμων, αλυσίδων σούπερ μάρκετ, καθώς επίσης από εκπροσώπους τεσσάρων μεγάλων τουριστικών πρακτορείων.

Στην Κρήτη βρίσκονται ακόμη η Ελληνίδα Πρέσβης στην Βαρσοβία Τασία Αθανασίου, ο Πολωνός πρέσβης στην Ελλάδα Maciej Krych, ο Προϊστάμενος του γραφείου Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων Παντελής Γιαννούλης και ο Προϊστάμενος του Γραφείου Τύπου της Πρεσβείας Αλέξης Γεωργιάδης, καθώς και τρεις δημοσιογράφοι από πολωνικά μέσα ενημέρωσης, που θα καλύψουν και θα προβάλλουν την Κρήτη, τα Κρητικά προϊόντα, τον τουρισμό, και τον πολιτισμό του νησιού.

cretalive