Σύνταξη: tourismtoday.gr

Οι παγκόσμιες διαδικτυακές κρατήσεις προβλέπεται να κινηθούν στο +10% μεταξύ 2023 και 2026, σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία έκθεσης της Phocuswright.

Η έκθεση για το 2024 αποκαλύπτει την «αυξανόμενη κυριαρχία των διαδικτυακών ταξιδιών» που οδηγεί την ανάκαμψη της τουριστικής βιομηχανίας.

Οπως αναφέρεται «αυτή η ψηφιακή μετατόπιση καθοδηγείται από την εξέλιξη της συμπεριφοράς των καταναλωτών, τη βελτιωμένη ψηφιακή υποδομή και τις τεχνολογικές εξελίξεις».

Μέχρι το 2026, οι διαδικτυακές κρατήσεις θα αντιπροσωπεύουν το σημαντικό ποσοστό στο 65% του συνόλου παγκοσμίως. Αυτό είναι υψηλότερο από 61% το 2023.

  • Η Ευρώπη και Ασία-Ειρηνικός (APAC), πρωτοστατούν στη διαδικτυακή διείσδυση. Η Ευρώπη, ξεπέρασε τη Βόρεια Αμερική το 2023 και η APAC αναμένεται να ακολουθήσει το παράδειγμα της το 2024.
  • Προμηθευτές έναντι OTA: Οι προμηθευτές κυριαρχούν στις online κρατήσεις συνολικά, αλλά οι OTA προηγούνται στο τμήμα των ξενοδοχείων.

«Η επιταχυνόμενη στροφή προς τις διαδικτυακές κρατήσεις και ο ποικίλος ρυθμός ψηφιακής υιοθέτησης μεταξύ των περιοχών υπογραμμίζουν τόσο τις ευκαιρίες όσο και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν», δήλωσε ο Eugene Ko, διευθυντής μάρκετινγκ και επικοινωνίας της Phocuswright.

Πρόσθεσε επίσης ότι είναι ζωτικής σημασίας για τους παράγοντες του κλάδου να κατανοήσουν τις διαφοροποιημένες αλλαγές στα ταξίδια που λαμβάνουν χώρα αυτή τη στιγμή, προκειμένου να παραμείνουν ανταγωνιστικοί στο ταχέως μεταβαλλόμενο τοπίο.