Ο ξενοδοχειακός όμιλος Palladium κάνει όλο και μεγαλύτερα βήματα προς τη βιωσιμότητα. Πέρυσι, η εταιρεία ξεκίνησε την πρωτοβουλία Palladium Feeling Green, με στόχο να αυξήσει τη δέσμευσή της για πράσινη ανάπτυξη.

Η προσπάθεια ξεκίνησε με την εξάλειψη των πλαστικών μίας χρήσης στα ξενοδοχεία Hard Rock Hotels στην Ίμπιζα και στην Τενερίφη, το Ushuaia Ibiza Beach Hotel και τα Palladium Hotels και Grand Palladium Hotels & Resorts στην Ευρώπη.

Η παραπάνω πρωτοβουλία αναγνωρίστηκε από το Ίδρυμα Συντήρησης και Πριβαλλοντικής Προστασίας της ίμπιζα και της Φορμεντέρα (IPF). Τώρα, η εταιρεία συνεχίζει την προσπάθειά της, εξαλείφοντας τα επιβλαβή πλαστικά από τα ξενοδοχεία TRS Hotels και Grand Palladium Hotels & Resorts στο Μεξικό, τη Δομινικανή Δημοκρατία, τη Τζαμάικα και τη Βραζιλία.

Περιβαλλοντικές δράσεις και εκδηλώσεις

Στο πλαίσιο της περιβαλλοντικής της πλατφόρμας, η PHG προωθεί συνεχώς δράσεις σε όλα τα ξενοδοχεία της σχετικά με τη διαχείριση των αποβλήτων, τη μείωση της κατανάλωσης νερού, την ελαχιστοποίηση του αποτυπώματος άνθρακα και την εξοικονόμηση ενέργειας.

Το Palladium Feeling Green διαθέτει επίσης ειδικές εκδηλώσεις που τιμούν την τήρηση των παγκόσμιων περιβαλλοντικών κανόνων.

  • Τον περασμένο Ιούνιο, ο παιδικός σύλλογος στο Grand Palladium Hotels & Resorts στην Ριβιέρα Maya, στο Μεξικό, τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα των Ωκεανών, με μια δραστηριότητα που εκπαιδεύει τα παιδιά για τη ρύπανση των ωκεανών.
  • Αρκετές ιδιοκτησίες PHG στο Μεξικό και την Καραϊβική συμμετείχαν σε εκκαθάριση της παραλίας για να γιορτάσουν την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος
  • Σε πολλά θέρετρα, αναγνωρίστηκε η Διεθνής Ημέρα για τον Καθαρισμό των Ακτών, το Σεπτέμβριο.

Οι περιβαλλοντικές προσπάθειες της PHG ανταμείφθηκαν στον ξενοδοχειακό κλάδο, με πολλά βραβεία και πιστοποιήσεις.