Η Thomas Cook ξανάρχισε σήμερα την λειτουργία της ως διαδικτυακός ταξιδιωτικός πράκτορας. Πουλά κυρίως πακέτα με προστασία Atol πολλαπλών συμβάσεων μέσω της ιστοσελίδας thomascook.com.

Ο νέος ιστότοπος “Covid-ready” θα πουλήσει αρχικά διακοπές σε παραθαλάσσια θέρετρα και πόλεις σε χώρες της λίστας ταξιδιωτικών διαδρόμων της βρετανικής κυβέρνησης.

Όπως η Τουρκία, η Ιταλία και ορισμένα μέρη της Ελλάδας. Περαιτέρω προορισμοί θα προστεθούν όταν αρθούν οι κυβερνητικοί περιορισμοί, μαζί με περισσότερα ξενοδοχεία και άλλους τύπους καταλυμάτων.

“Ξεκινάμε τώρα ξεκάθαρα γνωρίζοντας τις βραχυπρόθεσμες προκλήσεις που θέτει η πανδημία», δήλωσε ο ο διευθύνων σύμβουλος της Thomas Cook στο Ηνωμένο Βασίλειο, Alan French.

Γνωρίζουμε ότι οι Βρετανοί επιθυμούν να ταξιδέψουν. Αλλά νιώθουν νευρικοί με την ασφάλεια και τυχόν αλλαγές στους κυβερνητικούς κανόνες για την καραντίνα.

Πουλάμε μόνο προορισμούς στη λίστα ταξιδιωτικών διαδρόμων και όλα τα ξενοδοχεία είναι ευέλικτα. Δεν θα χρεώσουμε στους πελάτες αμοιβή για αλλαγή των διακοπών τους εάν αλλάξουν οι κυβερνητικοί κανόνες”.

Ο ιστότοπος διαθέτει δεκάδες χιλιάδες ξενοδοχεία, καθώς και πτήσεις, μεταφορές και άλλα πρόσθετα, για τους πελάτες, τα οποία προστατεύονται από την Atol, το κυβερνητικό σύστημα οικονομικής προστασίας που διαχειρίζεται η Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας (CAA).

Η επανέναρξη υποστηρίζεται από την Fosun Tourism Group, τον κινεζικό όμιλο που αγόρασε τη μάρκα Thomas Cook και διαδικτυακά περιουσιακά στοιχεία για 11 εκατομμύρια λίρες το Νοέμβριο.  Η Fosun κατέχει επίσης το Club Med. Η νέα εταιρεία απασχολεί 50 άτομα, τα οποία θα εργαστούν από απόσταση.