Του Χάρη Ντιγριντάκη

Λύθηκε ο γόρδιος δεσμός που απαγορεύει στους Ολλανδούς πλειοψηφώντες μετόχους της Ελλάκτωρ να προβούν σε νέα αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας κίνηση που αφενός θα τους επαυξήσει ραγδαία τον έλεγχο στην εταιρεία και αφετέρου θα αιμοδοτήσει με φρέσκο χρήμα τα ταμεία της επιχείρησης.

Αιτία για την αλλαγή ρότας στην επόμενη ημέρα του Ομίλου Ελλάκτωρ είναι η απόρριψη των ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε η Greenhill Investments των εφοπλιστών κ.κ. Γιάννη Καϋμενάκη και Δημήτρη Μπάκου από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών σχετικά με τις αποφάσεις της ετήσιας τακτικής συνέλευσης της Ελλάκτωρ που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Ιούνιο.

Τούτων δοθέντων ισχύουν οι αποφάσεις της ΓΣ και ως εκ τούτου η διοίκηση της εταιρεία αναμένεται να προβεί σε νέα αύξηση αρκετές φορές πολλαπλάσια του υφιστάμενου μετοχικού κεφαλαίου γεγονός που εκτιμάται ότι θα ενισχύσει έτι περαιτέρω τη θέση των Ολλανδών.

Επισημαίνεται ότι, κατά την τακτική Γ.Σ. της 22ας Ιουνίου δεν επετράπη η συμμετοχή της Greenhill Investments και άρα η ψήφιση ή καταψήφιση των θεμάτων καθώς κρίθηκε ότι στερούνταν των νομιμοποιητικών εγγράφων όσον αφορά την κατοχή των δικαιωμάτων ψήφου των 54.815.876 μετοχών της, καθώς με βάση τα στοιχεία του Αποθετηρίου, αυτά παραμένουν στην κατοχή της Aeolus Investors, η οποία είχε το ενέχυρο των παραπάνω μετοχών.

Σημειώνεται επίσης ότι είχε προηγηθεί η απόρριψη της αίτησης προσωρινής διαταγής για το ίδιο θέμα. Τέλος παρά την αντίδραση των δικηγόρων της πλευράς των δύο εφοπλιστών η γενική συνέλευση είχε ψηφίσει να μην συμμετάσχει η Greenhill η οποία και είχε καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα ούτως ώστε να ανατρέψει εκείνη την απόφαση.