Εγκρίθηκε το έργο αποκατάστασης της κατολίσθησης μέρους της γέφυρας Δέσπως στην Εθνική Οδό Πρέβεζας-Ηγουμενίτσας στον ανάδοχο της αρχικής σύμβασης, ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΒΕΤΕ. Το ποσό της σύμβασης ανέρχεται σε 2.581.512,27 € (με ΦΠΑ).

Το έργο της προαίρεσης ακολουθεί τη βασική μελέτη που αποτέλεσε αντικείμενο της αρχικής σύμβασης και η οποία συνήφθη κατόπιν ανοικτού διαγωνισμού. Επισημαίνεται ότι η συμβασιοποίηση του έργου προαίρεσης έχει λάβει τη σύμφωνη γνώμη της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων.

Παράλληλα, την Τετάρτη πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας για τα θέματα των έργων στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας στην οποία μετείχαν ο αναπληρωτής υπουργός Στ. Καλογιάννης, ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Έργων Στράτος Σιμόπουλος, ο βουλευτής Θεσπρωτίας Αντώνιος Μπέζας, ο αντιπεριφερειάρχης Θεσπρωτίας Θωμάς Πιτούλης, ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας Γεώργιος Κάτσινος και υπηρεσιακοί παράγοντες.
Οι εργασίες της Β’ φάσης του λιμανιού προχωρούν κανονικά μετά τη σχεδόν διετή διακοπή τους και μέχρι το προσεχές καλοκαίρι θα έχει ολοκληρωθεί ένα λειτουργικό τμήμα του έργου. Σε ό, τι αφορά την Γ’ φάση, από πλευράς υπουργείου δεν υπάρχουν εκκρεμότητες και τα έργα παρουσιάζουν καθυστερήσεις λόγω των σοβαρών προβλημάτων που συνεχίζει να αντιμετωπίζει η ανάδοχος κατασκευαστική εταιρεία.