Ενημέρωση πραγματοποιήθηκε από το Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» σε θέματα οδικής ασφάλειας, στα παιδιά του Δημοτικού της Νισύρου και τους γονείς τους,καθώς και στους 40 στρατευμένους της μονάδας -ΔΑΝ-του ακριτικού νησιού.

Η ενημερωτική ημερίδα αποτελούνταν από έξι επίμέρους ενότητες: βιωματικές εκπαιδεύσεις «Κυκλοφορώ με Ασφάλεια», «Ασφαλώς Ποδηλατώ», «Οι Ιππότες της Οδικής Ασφάλειας» και Χρήση Ανακλαστικών για τα 30 παιδιά των Δ΄, Ε’ και ΣΤ’ τάξεων του Δημοτικού, ενώ οι γονείς τους παρακολούθησαν εισήγηση για τα αίτια και τις συνέπειες των τροχαίων.

Αμέσως μετά την ομιλία, οι γονείς συμμετείχαν σε βιωματική εκπαίδευση οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ. Τις ημέρες πριν την εκπαίδευση, το Ινστιτούτο είχε αποστείλει ειδικό ερωτηματολόγιο προς τα παιδιά του σχολείου, προκειμένου να αναλυθούν οι απαντήσεις τους και να βγουν συμπεράσματα τόσο για τις γνώσεις τους όσο και για τη συμπεριφορά των
γονέων τους στο δρόμο.

Στο τέλος της ημερίδας, όλα τα παιδιά που εκπαιδεύτηκαν έδωσαν την «Υπόσχεση του Τάγματος των Ιπποτών της Οδικής Ασφάλειας» και είπαν
όλα μαζί το τραγούδι των «Ιπποτών της Οδικής Ασφάλειας» από την ειδική έκδοση που έχει δημιουργήσει το Ινστιτούτο.

Μετά το Δημοτικό σχολείο, οι συνεργάτες του Ι.Ο.ΑΣ. μετέβησαν στη στρατιωτική μονάδα ΔΑΝ της Νισύρου όπου πραγματοποίησαν ενημερωτική παρουσίαση στους 40 στρατευμένους, παρουσία του Διοικητή τους, για τα αίτια και τις συνέπειες των τροχαίων συμβάντων στη χώρα μας και τον υπόλοιπο κόσμο. Ακολούθησαν βιωματικά εργαστήρια για την Οδήγηση υπό Επήρεια Αλκοόλ και την Απόσπαση Προσοχής καθώς και συζήτηση ανάμεσα στους συνεργάτες του Ινστιτούτου και τους στρατευμένους.

Οι συγκεκριμένες δράσεις, πραγματοποιήθηκαν με την υποστήριξη της εταιρείας LAVA.