Νέα ενημέρωση 19.39

Στην εταιρεία ifly η όποια εδρεύει στην Πάχη Μεγάρων, ανήκει το ιδιωτικό ελικόπτερο που έπεσε ανοιχτά της Πούντας Πόρου, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΥΠΑ.

Πριν από δύο περίπου ώρες ανασύρθηκαν από την θάλασσα οι σοροί των δύο επιβατών ρωσικής υπηκοότητας και του Έλληνα χειριστή.

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας ενημερώνει ότι ελικόπτερο τύπου Agusta A109 με κατατεθειμένο σχέδιο πτήσης, προερχόμενο από Κρανίδι με προορισμό το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος και με ενδιάμεση στάση την περιοχή του Γαλατά για να παραλάβει δύο (2) επιβάτες έχασε την επαφή του με τον Πύργο Έλεγχου Αθηνών και άμεσα κινητοποιήθηκαν οι αρχές για τον εντοπισμό του.

Συγκεκριμένα στις 15:32 τοπική ώρα ο πιλότος του ελικοπτέρου επικοινώνησε με την προσέγγιση Αθηνών και ανακοίνωσε ότι σε μερικά λεπτά αναχωρεί από Γαλατά, μετά από αυτή την συνομιλία χάθηκε η οποιαδήποτε επικοινωνία με το κέντρο.

Η ΥΠΑ από την στιγμή που δεν είχε επικοινωνία με το πτητικό μέσο ενημέρωσε το Ενιαίο Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης καθώς και την Επιτροπή Διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων δίνοντας το τελευταίο στίγμα του ελικοπτέρου για να προχωρήσουν τις διαδικασίες έρευνας και διάσωσης των επιβαινόντων.

Η ΥΠΑ αναμένει τα αποτελέσματα από την Επιτροπή Διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων.

Παλαιότερη ενημέρωση 17.54

Ανασύρθηκαν νεκροί οι τρεις επιβάτες

Πριν από λίγο ανασύρθηκαν από την θάλασσα οι σοροί των δύο επιβατών ρωσικής υπηκοότητας και του Έλληνα χειριστή.

Το ελικόπτερο που έπεσε ανοιχτά της Πούντας Πόρου ήταν μισθωμένο σε εταιρεία αεροταξί.
Εκτελούσε εμπορική πτήση από τον Γαλατά με προορισμό το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, με τρεις επιβαίνοντες. Τον ‘Ελληνα χειριστή του ελικοπτέρου και δύο Ρώσους επιβάτες.

Παλιότερη ενημέρωση 17.51

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των δύο Ρώσων και του ‘Ελληνα πιλότου που επέβαιναν στο ιδιωτικό ελικόπτερο που έπεσε ανοιχτά της Πούντας Πόρου.

Στο νησί σημειώθηκε μπλακ άουτ μετά τη σύγκρουση του ελικοπτέρου με τα καλώδια της ΔΕΗ, που ηλεκτροδοτούν τον Πόρο.

Γεννήτριες στον Πόρο μετά το μπλακ άουτ

Αίτημα προς τον ΔΕΔΔΗΕ και τον στρατό, προκειμένου να αποσταλούν άμεσα στον Πόρο γεννήτριες, υπέβαλε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.
Ο ΔΕΔΔΗΕ θα προχωρήσει σήμερα σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για να αποκατασταθεί η βλάβη στον Πόρο.

Παλαιότερη ενημέρωση 17.04

Δύο Ρώσοι και ένας Έλληνας (ο πιλότος) επέβαιναν σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, στο πολιτικό ελικόπτερο που στις 15:40 έπεσε στη θαλάσσια περιοχή νότιας της εισόδου στο λιμάνι του Πόρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, το ελικόπτερο είχε υποβάλει σχέδιο πτήσης από το «Ελ. Βενιζέλος» προς Γαλατά, ωστόσο κάποια στιγμή χάθηκε από την προσέγγιση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ το σχέδιο πτήσης ανέφερε ότι το ελικόπτερο ξεκίνησε από Κρανίδι, στον Γαλατά είχε δηλώσει ότι θα παραλάβει ένα άτομο και θα είχε προορισμό το Ελευθέριος Βενιζέλος.

Παλαιότερη ενημέρωση 16.47

Σύμφωνα με το δήμαρχο Πόρου αυτή τη στιγμή υπάρχει κινητοποίηση του λιμενικού με βάρκες και δύτες για να μπορέσουν να δουν πόσοι ήταν οι επιβάτες του ελικοπτέρου, το οποίο έχει πέσει ανάμεσα στον Γαλατά και στον Πόρο, και αν υπάρχει δυνατότητα απεγκλωβισμού τους.
Στην περιοχή του Γαλατά βρίσκεται ασθενοφόρο.
Το ελικόπτερο βρήκε σε καλώδια της ηλεκτροδότησης του Πόρου με τον Γαλατά και στη συνέχεια έπεσε στη θάλασσα.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ στο σημείο σπεύδουν 6 πλωτά του Λιμενικού, κλιμάκιο της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών, ιδιωτικά μέσα και ένα super puma της Πολεμικής Αεροπορίας. Το στρατιωτικό ελικόπτερο απογειώθηκε στις 15:43, σύμφωνα με ενημέρωση από το Πεντάγωνο.

Στο μεταξύ χωρίς ρεύμα έχει μείνει ο Πόρος, λόγω της σύγκρουσης του ελικοπτέρου με καλώδια της ΔΕΗ καθώς πρόκειται για τα εναέρια καλώδια που ηλεκτροδοτούν το νησί.

Οι πρώτες εικόνες από το σημείο που έπεσε το ελικόπτερο στο Πόρο όπως τα κατέγραψε η τηλεόραση του ΑΝΤ1.

Παλαιότερη ενημέρωση 16.07

Ελικόπτερο κατέπεσε μόλις απογειώθηκε στη θαλάσσια περιοχή της Πούντας του Πόρου απέναντι από τον Γαλατά υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες.
Το περιστατικό ερευνά η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.
Περισσότερα σε λίγο.