Πτώση 11% στις κρατήσεις των καλοκαιρινών διακοπών τον Απρίλιο, κατέγραψαν τα γερμανικά ταξιδιωτικά πρακτορεία, παρά το γεγονός ότι η ζήτηση ήταν καλύτερη για τις χειμερινές διακοπές, σύμφωνα με νέα στοιχεία που αναλύουν τη γερμανική ταξιδιωτική αγορά.

Ειδικότερα, τα ταξιδιωτικά γραφεία στη Γερμανία σημείωσαν πτώση 8% στις συνολικές πωλήσεις διακοπών τον Απρίλιο, παρά τον άστατο καιρό, σύμφωνα με την τελευταία αντιπροσωπευτική ανάλυση πωλήσεων από την Gfk των 1.500 τουριστικών πρακτορείων.

Οι καλοκαιρινές κρατήσεις, που αντιπροσώπευαν το 77% όλων των πωλήσεων τον περασμένο μήνα, υποχώρησαν κατά 11% τον Απρίλιο (σε σύγκριση με αύξηση 3% τον ίδιο μήνα πέρυσι). Ωστόσο, λαμβάνοντας υπόψη τον Μάρτιο, όταν οι πωλήσεις του καλοκαιριού αυξήθηκαν κατά 8%, οι δύο μήνες παρουσίασαν πτώση συνολικά 2%.

Ως αποτέλεσμα, οι σωρευμένες πωλήσεις για τις καλοκαιρινές διακοπές του 2017 μειώθηκαν κατά δύο ποσοστιαίες μονάδες. Οι περισσότεροι καλοκαιρινοί μήνες έδειξαν πτώση των κρατήσεων τον Απρίλιο.

Αντίθετα, υπήρχαν καλές πρόωρες κρατήσεις για τις χειμερινές διακοπές της περιόδου 2017/18, καθώς οι tour operators άνοιξαν τα περισσότερα από τα χειμερινά τους προγράμματα για κρατήσεις μέσω των ταξιδιωτικών γραφείων. Συγκεκριμένα, οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 5% και αντιπροσώπευαν πάνω από το 19% των συνολικών πωλήσεων τον περασμένο μήνα.