Η θερμομέτρηση των επιβατών στα σημεία ελέγχου, πριν από την επιβίβαση στα αεροπλάνα έχει προκαλέσει πυρετό διαβουλεύσεων στις ΗΠΑ.

Η Αμερική ετοιμάζεται για το άνοιγμα στα ταξίδια. Αερομεταφορείς, ομοσπονδιακές υπηρεσίες, Κογκρέσο και εμπειρογνώμονες στην δημόσια υγεία βρίσκονται στο τραπέζι διαλόγου για το πόσο η θερμομέτρηση θα μπορούσε να βοηθήσει στην αναχαίτιση της πανδημίας καθώς η χώρα ανοίγει τις πτήσεις.

Το Bloomberg αναφέρει ότι ο έλεγχος για πυρετό -ένα από τα συμπτώματα του Covid-19- δεν θα παρέχει μόνο ένα επιπλέον επίπεδο ασφάλειας στους επιβάτες, αλλά θα είναι κι ένας λόγος να τους πείσει να πετάξουν ξανά.

Σχεδόν όλες οι αεροπορικές εταιρείες των ΗΠΑ έχουν αρχίσει να λαμβάνουν αυστηρά μέτρα για την καταπολέμηση του ιού. Όπως αυξημένες διαδικασίες καθαρισμού και απολύμανσης, ενώ απαιτούν από το πλήρωμα και τους επιβάτες να φορούν μάσκες κατά τη διάρκεια των πτήσεων.

Σύμφωνα με την Υπηρεσία Ασφάλειας Μεταφορών (TSA) “αυτή τη στιγμή, δεν έχει ληφθεί κάποια απόφαση σχετικά με συγκεκριμένα μέτρα ελέγχου της υγείας στα αεροδρόμια”.