Φθηνότερες πτήσεις, ταξίδια της τελευταίας στιγμής και παραμονή μεγαλύτερης διάρκειας προβλέπεται για τη νέα κανονικότητα των ταξιδίων στις ΗΠΑ.

Αυτό προκύπτει σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του ιστότοπου αναζήτησης ταξιδίων Kayak. Οι Αμερικανοί φέτος θα ταξιδέψουν αλλά δεν έχουν κάνει κράτηση ακόμα.

Τα δεδομένα της Kayak δείχνουν ότι το ταξιδιωτικό ενδιαφέρον για χειμερινές διακοπές καταγράφει δραματική πτώση.

Οι αναζητήσεις πτήσεων εσωτερικού μειώθηκαν κατά 81% και οι αναζητήσεις ξενοδοχείων μειωμένες κατά 74% σε σύγκριση με την ίδια χρονική περίοδο πέρυσι.

Καθώς η αβεβαιότητα γύρω από το COVID-19 παραμένει, προβλέπει αύξηση του προγραμματισμού ταξιδιών πιο κοντά στις διακοπές του Δεκεμβρίου. Παράλληλα τα αυθόρμητα ταξίδια θα κερδίσουν δυναμική.

Παρατεταμένες διακοπές

Οι παρατεταμένες διαμονές θα αντικαταστήσουν τις σύντομες αποδράσεις φέτος. Με την πλειονότητα των κολλεγίων να ολοκληρώνουν το εξάμηνο στα μέσα Νοεμβρίου και η εργασία να συνεχίζει να είναι εικονική, τα ταξίδια διακοπών μπορούν να ξεκινήσουν νωρίτερα και να τελειώσουν αργότερα.

Εναλλακτικά καταλύματα

Οι αναζητήσεις για εναλλακτικά καταλύματα, όπως καμπίνες, σαλέ, εξοχικές κατοικίες ή τροχόσπιτα, αυξάνονται σε σύγκριση με το 2019.