Η Αρχή Τουρισμού της Σαουδικής Αραβίας (STA), το τμήμα που είναι υπεύθυνο για την προώθηση του τουρισμού , είναι έτοιμο να διοργανώσει το πρώτο του σεμινάριο για την ινδική αγορά, ανακοινώνοντας την έναρξη του «Ταξίδια στην Αραβία: Ευκαιρίες της Σαουδικής Αραβίας».

Αυτό το διαδικτυακό σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στις 17 Φεβρουαρίου 2021 και θα προσφέρει μια ματιά στη μεγαλύτερη χώρα στη Μέση Ανατολή και την τέταρτη πιο πυκνοκατοικημένη περιοχή της MENA.

Το Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας είναι μια χώρα με φυσική ομορφιά, μεγάλη ποικιλία και κρυμμένους θησαυρούς. Η τουριστική προσφορά της Σαουδικής Αραβίας επικεντρώνεται στην παροχή αυθεντικής αραβικής περιπέτειας, του πολιτισμού και της κληρονομιάς που στηρίζεται από αξιοσημείωτη φιλοξενία. Είναι τα μοναδικά φυσικά χαρακτηριστικά που θα προσελκύσουν και θα συναρπάσουν τους ταξιδιώτες.

Η Σαουδική Αραβία άνοιξε τις πόρτες της στον κόσμο του τουρισμού αναψυχής τον Σεπτέμβριο του 2019 με την έναρξη της υπηρεσίας ηλεκτρονικής βίζας για τον τουρισμό.

Το διαδικτυακό σεμινάριο θα παρακολουθήσει μια συζήτηση ομάδας με θέμα «Ευκαιρίες για τουρισμό από την Ινδία στη Σαουδική Αραβία» που ρίχνει φως στις αυθεντικές αραβικές εμπειρίες που μπορούν να απολαύσουν οι Ινδοί ταξιδιώτες στη Σαουδική Αραβία.

Το άνοιγμα των θυρών για τουρίστες αναψυχής από το Βασίλειο είναι ένα ιστορικό ορόσημο και ένα βασικό βήμα στην εφαρμογή του Vision 2030, του προγράμματος οικονομικής διαφοροποίησης του Βασιλείου, με στόχο τη σύνδεση της Σαουδικής Αραβίας με τον κόσμο, τη δημιουργία γεφυρών μεταξύ πολιτισμών και τη δημιουργία ευημερίας για το μέλλον .

Η διαδικασία Saudi e-Visa, που ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2019, είναι μια εντελώς ψηφιακή διαδικασία. Το Βασίλειο προσφέρει e-Visa πολλαπλών εισόδων που ισχύει για ένα έτος, επιτρέποντας στους τουρίστες να μείνουν για έως και 90 ημέρες ανά επίσκεψη και έως και 180 ημέρες το χρόνο.

Οι τουρίστες από επιλέξιμες χώρες μπορούν να υποβάλουν αίτηση για τουριστική βίζα μέσω διαδικτύου μέσω της πύλης e-Visa πριν από το ταξίδι τους ή κατά την άφιξή τους στη Σαουδική Αραβία μέσω περιπτέρων βίζας κατά τη μετανάστευση. Τουρίστες από άλλες χώρες θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση για βίζα προξενείου μέσω πρεσβειών και προξενείων στο εξωτερικό.

Τους πρώτους έξι μήνες μετά την έναρξη της εγκατάστασης e-Visa, εκδόθηκαν περισσότερες από 400.000 βίζες και το 2022 η Σαουδική Αραβία στοχεύει 62 εκατομμύρια ετήσιες επισκέψεις και έως το 2030, το σχέδιο είναι να φιλοξενήσει 100 εκατομμύρια ετήσιες επισκέψεις από εγχώριες και υπερπόντιες αγορές.