Τα αεροπορικά ταξίδια ανά τον κόσμο σημείωσαν αύξηση 5,9% το 2018, σύμφωνα με στοιχεία έρευνας της εταιρείας ανάλυσης πτήσεων ForwardKeys.

Τα αεροπορικά ταξίδια αυξήθηκαν σε όλα τα μέρη του κόσμου

Η περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού (APAC) πρωταγωνιστεί με αύξηση 9,6%, περισσότερο από τρεις φορές ισχυρότερη από την πιο αδύναμη στη Μέση Ανατολή, όπου οι αναχωρήσεις πτήσεων αυξήθηκαν κατά 2,8%.

Η δεύτερη περιοχή με τις καλύτερες επιδόσεις ήταν η Ευρώπη, όπου τα αεροπορικά ταξίδια αυξήθηκαν κατά 5,8%.

Οι αναχωρήσεις πτήσεων από την Αφρική αυξήθηκαν επίσης κατά 5,2% και από την Αμερική κατά 4,4%.

“Η βιομηχανία ταξιδιών και τουρισμού συνεχίζει να αναπτύσσεται έντονα, ξεπερνώντας την αύξηση του παγκόσμιου ΑΕΠ, ενισχύοντας την ευημερία και δημιουργώντας θέσεις εργασίας, τόνισε ο Olivier Ponti, εκπρόσωπος της ForwardKeys.
Ένα ακόμη έτος έντονης αύξησης των αεροπορικών ταξιδιών θα ασκήσει πίεση στις κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο για να επενδύσουν σε υποδομές για να διαχειριστούν καλύτερα την αυξανόμενη όρεξη του καταναλωτή να ταξιδέψει”.

Ασία-Ειρηνικός (APAC)

Η ανάπτυξη στην περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού προήλθε κυρίως από την αύξηση των εσωτερικών ταξιδιών στην περιοχή.
Τα εγχώρια ταξίδια αυξήθηκαν κατά 14% και οι αναχωρήσεις μεταξύ των χωρών APAC αυξήθηκαν κατά 9,6%, ενώ οι διηπειρωτικές αναχωρήσεις αυξήθηκαν κατά 4,5%.

Ευρώπη

Τα ευρωπαϊκά αεροπορικά ταξίδια αυξήθηκαν σχεδόν στο ίδιο ρυθμό με τον παγκόσμιο μέσο όρο. Τα διεθνή ταξίδια στην Ευρώπη, τα οποία αυξήθηκαν κατά 7%, σημείωσαν άνοδο ταχύτερη από τις μετακινήσεις σε άλλες περιοχές του κόσμου.

Μέση Ανατολή

Η Μέση Ανατολή κατέγραψε την υψηλότερη αύξηση των διηπειρωτικών αναχωρήσεων από την Ευρώπη, στο 5,8%, βοηθούμενη από τη χαλάρωση των ανησυχιών για την ασφάλεια όσον αφορά στην Αίγυπτο.

Αμερική

Στην Αμερική, η αύξηση των μετακινήσεων σε άλλες ηπείρους ήταν 7,1% και ξεπέρασε την αύξηση των εγχώριων αεροπορικών ταξιδιών που κινήθηκε στο 4%.
Με τη βοήθεια αρκετών νέων δρομολογίων όπως Νέα Υόρκη-Ναϊρόμπι, η Αφρική ήταν ο ταχύτερα αναπτυσσόμενος προορισμός για Αμερικανούς ταξιδιώτες με αύξηση 8,5%.

Αφρική

Στην Αφρική, η αύξηση των εγχώριων αεροπορικών ταξιδιών ήταν αρνητική, μειωμένη κατά 0,9%, αλλά η αύξηση των διεθνών αεροπορικών ταξιδιών σε άλλες αφρικανικές χώρες ήταν ισχυρή κατά 6,6% και η αύξηση των μετακινήσεων προς άλλες ηπείρους, όπου βρίσκονται οι κύριοι εμπορικοί εταίροι της Αφρικής ισχυρότερη ακόμη, με αύξηση 7,8%.
Τα κυριότερα σημεία περιελάμβαναν αναχωρήσεις από την Αφρική στην Ευρώπη, αύξηση 9,3%, Ασία Ειρηνικού, αύξηση 7,7% και Μέση Ανατολή, αύξηση 6,9%.