Αύριο, σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων
θα ξεκινήσουν οι πληρωμές της ειδικής αποζημίωσης του Δεκεμβρίου. Κάτι που είχε ήδη προαναγγείλει και ο πρώην υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννης Βρούτσης.

Οι πληρωμές αφορούν 640.000 εργαζόμενους που μπήκαν σε αναστολή οι συμβάσεις εργασίας τους είτε από κλειστές επιχειρήσεις.

Για κάθε ημέρα αναστολής, ο μισθωτός αποζημιώνεται από το κράτος με 17,8 ευρώ.

Όπως είχε συμβεί και τον Νοέμβριο, το υπουργείο Εργασίας διευκρινίζει πως οι επιχειρήσεις με ΚΑΔ που εντός Δεκεμβρίου, για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα είναι πληττόμενες και για άλλο διάστημα κλειστές με κρατική εντολή, υποβάλλουν ξεχωριστό έντυπο – δήλωση αναστολής για κάθε κατηγορία.

Δηλαδή οι επιχειρήσεις πρέπει να καθορίσουν στο ειδικό πεδίο του εντύπου, αν τα δηλωθέντα χρονικά διαστήματα αναστολής συμβάσεων εργαζομένων αφορούν διάστημα κατά το οποίο το ΚΑΔ είναι κλειστό ή πληττόμενο.

Δώρο Χριστουγέννων

Εκτός από την αποζημίωση ειδικού σκοπού, οι μισθωτοί που έχουν χρόνο αναστολής τον Δεκέμβριο θα λάβουν και ένα δεύτερο τμήμα του Δώρου Χριστουγέννων έως 31/1 από το κράτος.

Πρόκειται για την αναλογία της αναστολής από 1η έως 31 Δεκεμβρίου. Υπενθυμίζεται πως στις 21 Δεκεμβρίου το κράτος πλήρωσε σε 1.060.434 εργαζόμενους, το τμήμα του Δώρου που αναλογεί στο χρονικό διάστημα της αναστολής σύμβασης εργασίας για την περίοδο 1η Μαΐου έως 30 Νοεμβρίου.