Σύνταξη: tourismtoday.gr

Για το Διδυμότειχο ως τουριστικό προορισμό και την πολυπολιτισμικότητα της περιοχής μιλά σε συνέντευξή του στην εκπομπή του Χάρη Ντιγριντάκη, Τρίποντο στην οικονομία, στον Alpha 98,9 o δήμαρχος Διδυμότειχου, Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου.

«Το Διδυμότειχο είναι μια πόλη πραγματικά πανέμορφη. Μιλάμε για μία πόλη που δίπλα της περνάει ο παραπόταμος ο Ερυθροπόταμος που χύνεται μέσα στον Εβρο, στο ποτάμι που είναι και το φυσικό σύνορο, μια πόλη με λόφο και κάστρο προβυζαντινό, με πολύ μεγάλο τέμενος. Ένα τέμενος το οποίο είναι το μεγαλύτερο των Βαλκανίων και το τρίτο σε όλη την Ευρώπη και το παλαιότερο, είναι του 14ου αιώνα. Μιλάμε για μία πόλη που έχει λουτρά», τονίζει ο Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου.

«Υπάρχουν ξενοδοχειακές μονάδες. Τα ωραία εστιατόρια είναι παραδοσιακού τρόπο και λόγου, δηλαδή δεν θα δούμε εστιατόρια των 200 ατόμων, θα δούμε ταβερνάκια παραδοσιακά. Δεν υπάρχει κανένας λόγος σε αυτές τις ακριτικές περιοχές να μην συνεχίσουμε να κρατάμε λίγο τις εικόνες και τις παραδόσεις μας από το παρελθόν», επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Διδυμότειχου.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ:

https://soundcloud.com/user-665020045/romylos-chatzigiannogloy-ston