perivolas hotel_poolΤο ξενοδοχείο Περίβολας επιλέχθηκε για την ελληνική συμμετοχή στην 14η Διεθνή έκθεση Αρχιτεκτονικής στην Μπιεννάλε της Βενετίας (14th International Architecture exhibition-La Biennale di Venezia – 07 Ιουνίου-23 Νοεμβρίου 2014).

Η ελληνική συμμετοχή είχε θέμα : «Τοπία Τουρισμού. Ανακατασκευάζοντας την Ελλάδα» (Tourism Landscapes. Remaking Greece), στα πλαίσια της διεθνούς έκθεσης με τίτλο «Τα θεμελιώδη. Αφομοιώνοντας την νεωτερικότητα 1914-2014 » (Fundementals.Absorbing Modernity 1914-2014) με επιμελητή τον αρχιτέκτονα Rem Koolhaas.

Το ξενοδοχείο Περίβολας παρουσιάστηκε στην έκθεση στο ελληνικό περίπτερο ανάμεσα στα πλέον χαρακτηριστικά και αντιπροσωπευτικά παραδείγματα της ελληνικής άποψης για τον τουρισμό στην εκατονταετία 1914-2014.

Η προβολή του ως χαρακτηριστικό και εμβληματικό παράδειγμα ξενοδοχείου που συνέβαλλε στη διαμόρφωση της σύγχρονης αρχιτεκτονικής άποψης, όπου συνειδητά το τοπίο διατηρεί την ταυτότητα του και συγχρόνως το κατάλυμα, εσωτερικά , ενσωματώνει την σύγχρονη τάση για απλή «μίνιμαλ» αρχιτεκτονική και για την πολυτέλεια που στηρίζεται στην απλότητα των υλικών , στα καλά μελετημένα «τελειώματα», στον δυναμισμό των καμπυλόμορφων χώρων και στις υψηλής ποιότητας παροχές.