“Η οδική ασφάλεια και η τοπική ανάπτυξη αποτελεί προτεραιότητά μας”, δήλωσε ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, ευρισκόμενος σήμερα στα Τοπόλια Κισσάμου Χανίων, σ’ ένα από τα μεγαλύτερα υπό κατασκευή έργα στην Κρήτη.

Ο Περιφερειάρχης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πορεία κατασκευής του έργου της παράκαμψης Τοπολίων, που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και το οποίο επισκέφθηκε σήμερα μαζί με τον αντιπεριφερειάρχη Χανίων Απόστολο Βουλγαράκη, τον αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Ενέργειας Νίκο Καλογερή, τον δήμαρχο Κισσάμου Θοδωρή Σταθάκη, τον π. δήμαρχο Κισσάμου Γιώργο Μυλωνάκη, τη διευθύντρια Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων Ελένη Δοξάκη, τον ανάδοχο του έργου και αλλά υπηρεσιακά στελέχη της Περιφέρειας και του Δήμου Κισσάμου.

Η παράκαμψη Τοπολίων, αφορά ουσιαστικά το δρόμο που οδηγεί στο Ελαφονήσι και τη Χρυσοσκαλίτισσα και αποτελεί ένα εξαιρετικά σημαντικό και μεγάλο οδικό έργο για την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων και την Κρήτη, το οποίο έχει χαρακτηριστεί έργο πνοής για τον τουρισμό και την τοπική ανάπτυξη.

Παρά τη σημασία του, στο παρελθόν υπήρξαν πολλές δυσχέρειες που καθυστέρησαν την υλοποίησή του αλλά στην παρούσα περίοδο οι εργασίες προχωρούν κανονικά και, όπως εκτίμησε ο κ. Αρναουτάκης, ο δρόμος μπορεί να ολοκληρωθεί το επόμενο καλοκαίρι.

«Είναι ένα έργο που θα δώσει μεγάλη ανάπτυξη στην ευρύτερη περιοχή. Αισθανόμαστε δικαιωμένοι σήμερα, γιατί το έργο είχε σημαντικά προβλήματα στην αρχή αφού δεν ήταν οι μελέτες ολοκληρωμένες. Αναλάβαμε ως Περιφέρεια Κρήτης και ολοκληρώσαμε τις μελέτες.

Οι Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας, με τον αντιπεριφερειάρχη Απόστολο Βουλγαράκη επιβλέπουν το έργο και κάνουν το καλύτερο δυνατό για να μπορεί να ολοκληρωθεί ο δρόμος μέχρι το καλοκαίρι του 2019», δήλωσε ο Περιφερειάρχης.