Μια αθλοτουριστική διοργάνωση, παγκόσμιου επιπέδου, φιλοξενεί σε λίγες μέρες το νησί του ποδηλάτου η Κως. Πρόκειται για το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδηλασίας Ερασιτεχνών “UCI Kos Gran Fondo 2018”.

H μεγάλη αυτή διοργάνωση, που προσελκύει ποδηλάτες και ποδηλάτισσες απ’ όλον τον κόσμο, πραγματοποιείται για 7η συνεχόμενη χρονιά στη χώρα μας -τα δύο προηγούμενα φιλοξενήθηκε στην Ρόδο- και εντάσσεται στο πλαίσιο του UCI Gran Fondo World Series.

Το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδηλασίας θα πραγματοποιηθεί από τις 13 έως τις 15 Απριλίου, επιβεβαιώνει τον τίτλο που έχει επάξια κατακτήσει η Κως, ως “νησί του ποδηλάτου”. Οπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Κω, “Η Κως της εξωστρέφειας και των μεγάλων διοργανώσεων είναι εδώ”.

Το UCI Gran Fondo αποτελεί θεσμό, πλέον, για τη χώρα μας δίνοντας την ευκαιρία σε ερασιτέχνες ποδηλάτες απ’ όλη την Ελλάδα και τον κόσμο να συνδυάσουν διακοπές και αγωνιστική δράση υψηλών προδιαγραφών.

Το UCI Kos Gran Fondo 2018, πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, του ΕΟΤ και της Ε.Ο. Ποδηλασίας με διοργανωτές την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, τον Δήμο Κω, την εταιρεία Sports Tours Hellas και τον Ποδηλατικό όμιλο Κω.