xatzidakisΣύνολο 433 τεχνικών έργων, προϋπολογισμού 2,030 δισ. . ευρώ κατασκευάζονται (έχουν σύμβαση) στην Αττική από διάφορους φορείς υλοποίησης, συμπεριλαμβανομένων των Δήμων, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε χθες στη δημοσιότητα το υπουργείο Ανάπτυξης, με την ευκαιρία της επίσκεψης που πραγματοποίησαν οι υπουργοί Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης και Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης στο εργοτάξιο κατασκευής του νέου βιοκλιματικού κολυμβητηρίου στον Βύρωνα.

«Αυτή την ώρα μόνον στην Αττική γίνονται πάνω από 430 τεχνικά έργα εκ των οποίων τα 130 είναι σε προχωρημένο στάδιο, καθώς έχουν ολοκληρωθεί κατά 90%. Και ο προϋπολογισμός των έργων αυτών είναι σχεδόν μισό δισεκατομμύριο ευρώ» δήλωσε ο κ. Χατζηδάκης.

Πρόκειται για έργα που συγχρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ.
Από τα 433 έργα στην Αττική , τα 231, προϋπολογισμού 1,190 δισ. ευρώ έχουν υλοποιηθεί σε ποσοστό πάνω από 60% και από το σύνολο αυτό, τα 131, προϋπολογισμού 474 εκατ. ευρώ παρουσιάζουν ποσοστό υλοποίησης άνω του 90%.

Στην ευθύνη των Δήμων ανήκουν 165 τεχνικά έργα, συνολικού προϋπολογισμού 271 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 103, προϋπολογισμού 138 εκατ. ευρώ έχουν υλοποιηθεί σε ποσοστό άνω του 60% και εξ αυτών τα 62 έργα, προϋπολογισμού 84 εκατ. ευρώ έχουν υλοποιηθεί σε ποοοστό άνω του 90%.

Τα 62 έργα των Δήμων της Αττικής που ολοκληρώνονται άμεσα αφορούν 4 δίκτυα αποχέτευσης- ύδρευσης, 24 έργα αναπλάσεων και βελτίωσης αστικού περιβάλλοντος, 17 έργα κτιριακών αναβαθμίσεων (σχολεία, νηπιαγωγεία κλπ) και 17 έργα ευρυζωνικότητας. Αντίστοιχα σε όλη τη χώρα, από Δήμους έχουν υλοποιηθεί σε ποσοστό άνω του 60% 477 τεχνικά έργα, κόστους 547 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 313 κόστους 286 εκατ. ευρώ έχουν ολοκληρωθεί ή έχουν σχεδόν τελειώσει (ποσοστό υλοποίησης άνω του 90%). «Αυτή είναι η απάντηση στην κρίση δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών, προσθέτοντας ότι αν αυτό μπορεί να γίνει σε κάθε Δήμο, δηλαδή τουλάχιστον ένα έργο σε κάθε Δήμο, τότε, μαζί με όλα τα άλλα που γίνονται θα δημιουργηθούν θέσεις εργαασίας και έτσι θα υπάρξει σιγά, σιγά ανάπτυξη».

imerisia