tourism today_sbcTravelplanet24 και Accessibility Pass στην εκπομπή Tourism Today αυτής της εβδομάδας.

Θετική προαναγγέλλεται η φετινή τουριστική σεζόν για τα online τουριστικά γραφεία. Ειδικότερα, σύμφωνα με το διευθύνονται σύμβουλο του travelplanet24.gr, κ. Φίλιππο Μπρίνκμαν, ο τζίρος της εταιρείας από τις πωλήσεις αεροπορικών εισιτηρίων θα αυξηθεί κατά 50% φέτος, φτάνοντας τα 300 εκατ. ευρώ, ενώ το 2013 η travelplanet24 έκλεισε στα 206 εκατ. ευρώ.

Οι κυριότερες αγορές για το online τουριστικό γραφείο που λειτουργεί από το 2005 με έδρα την Αθήνα και με παρουσία σε 20 περίπου χώρες, είναι η Ρωσία, η Μ. Βρετανία και η Γερμανία, ενώ, όπως αναφέρει ο κ. Μπρίνκμαν σε συνέντευξή του στην εκπομπή Tourism Today, προσδοκάται ανάπτυξη από Τουρκία και Πολωνία.

Ο διευθύνων σύμβουλος της travelplanet24 βλέπει ανάπτυξη από την ελληνική αγορά στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια φέτος, τα οποία πωλούνται σε σταθερές σε σχέση με πέρυσι αλλά υψηλές, όπως λέει, τιμές, λόγω των ακριβών καυσίμων και της μικρής σεζόν.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον κ. Μπρίνκμαν, από τη φετινή σεζόν η travelplanet24 αφαίρεσε τη δυνατότητα κράτησης ξενοδοχείων στην ιστοσελίδα, επενδύοντας στην εξειδίκευση της στην αγορά των αεροπορικών εισιτηρίων. Τέλος, οι συμβουλές που δίνει ο κ. Μπρίνκμαν στους καταναλωτές που κλείνουν τις διακοπές τους online είναι να επιλέγουν τα μεγάλα τουριστικά γραφεία και κυρίως να επιλέγουν τις σωστές ημερομηνίες και να γράφουν σωστά τα ονοματά τους ούτως ώστε να μην έχουν προβλήματα στην κράτησή τους.

Την ίδια ώρα, την ανάγκη πιστοποίησης της προσβασιμότητας των ξενοδοχείων αναλύει στο πλαίσιο της ίδιας εκπομπής ο γενικός διεθυντής της Peoplecert, της εταιρείας που αναπτύσσει το Accessibility Pass, Κ. Κώστας Κεσεντές.

Το Accessibility Pass σύμφωνα με τον κ. Κεσεντέ είναι ένα διεθνές πρότυπο πιστοποίησης, που κατατάσσει την προσβασιμότητα των ξενοδοχείων, λαμβάνοντας υπ‘όψη τις υποδομές, τις υπηρεσίες που προσφέρουν και τις δεξιότητες του προσωπικού.

Μάθετε περισσότερα παρακολουθώντας την εκπομπή Tourism Today που προβάλλεται από το SBC με παρουσιαστή το δημοσιογράφο Χάρη Ντιγριντάκη την Τετάρτη στις 22:30 και σε επανάληψη το Σάββατο στις 10:00 και την Κυριακή στις 20:00.