Η αγορά των αεροπορικών εταιρειών χαμηλού κόστους αποτιμήθηκε σε 298 δισ. δολάρια το 2023 και εκτιμάται ότι θα φτάσει τα 543,1 δις. δολάρια έως το 2034, καταγράφοντας άνοδο 5,7% από το 2024 έως το 2034. Τα εν λόγω δεδομένα προκύπτουν από έκθεση της Allied Market Research.

Τι οδηγεί την ανάπτυξη

Η ανάπτυξη της αγοράς των αεροπορικών εταιρειών χαμηλού κόστους καθοδηγείται από πολλούς σημαντικούς παράγοντες που καλύπτουν ειδικά τις εξελισσόμενες προτιμήσεις των καταναλωτών και τη δυναμική της αγοράς.

Οι εξελίξεις στην τεχνολογία των αεροσκαφών και η επιχειρησιακή απόδοση επιτρέπουν στις αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους να προσφέρουν ανταγωνιστικές τιμές διατηρώντας παράλληλα την κερδοφορία. Αυτές οι βελτιώσεις είναι ζωτικής σημασίας σε μια ιδιαίτερα ευαίσθητη ως προς τις τιμές αγορά, όπου οι οικονομικά αποδοτικές λειτουργίες μεταφράζονται άμεσα σε προσιτές τιμές.

Αύξηση της ζήτησης

Τέλος, η διεύρυνση των πληθυσμών της μεσαίας τάξης σε αναδυόμενες οικονομίες όπως η Ινδία, η Κίνα και η Νοτιοανατολική Ασία τροφοδοτούν την αύξηση της ζήτησης για αεροπορικά ταξίδια, ειδικά μεταξύ ταξιδιωτών που αναζητούν οικονομικές επιλογές.