Το μέγεθος της παγκόσμιας αγοράς ταξιδιωτικής ασφάλισης αναμένεται να φτάσει τα 63,9 δισ. δολάρια μέχρι το 2030, καταγράφοντας αύξηση 15,4% από το 2022 έως το 2030. Τα εν λόγω στοιχεία προέκυψαν από τη νέα έκθεση της Grand View Research, Inc.

Η ζήτηση για ταξιδιωτική ασφάλιση είναι έτοιμη να εκτοξευθεί λόγω της ανάπτυξης της τουριστικής βιομηχανίας.

Βασικά στοιχεία της έρευνας :

Όσον αφορά στην ασφαλιστική κάλυψη, το τμήμα ασφαλιστικής κάλυψης για ένα ταξίδι κατείχε το μεγαλύτερο μερίδιο εσόδων 60,1% το 2021 και προβλέπεται να επεκταθεί στο υψηλότερο CAGR 16,0% κατά την περίοδο πρόβλεψης. Η υιοθέτηση της ταξιδιωτικής ασφάλισης εκτοξεύεται και οι οργανισμοί αναπτύσσουν και προσθέτουν περισσότερα οφέλη, όπως η ταξιδιωτική ασφάλιση για αθλητικές δραστηριότητες. Το ετήσιο τμήμα ασφαλιστικής κάλυψης πολλαπλών ταξιδιών αναμένεται να επεκταθεί σε CAGR 15,3% κατά την περίοδο πρόβλεψης.

Σε ό,τι αφορά τα κανάλια διανομής, το τμήμα των ασφαλιστικών εταιρειών κυριάρχησε στην αγορά με μερίδιο 34,8% το 2021 και προβλέπεται να διατηρήσει την κυριαρχία του κατά την περίοδο πρόβλεψης.

Αναφορικά με τους τελικούς χρήστες, το τμήμα των ηλικιωμένων ταξιδιωτών κυριάρχησε στην αγορά το 2021 και προβλέπεται να σημειώσει ανάπτυξη κατά 13,9% την περίοδο πρόβλεψης.

Το τμήμα των επαγγελματιών ταξιδιωτών είναι πιθανό να καταγράψει την υψηλότερη άνοδο κατά  17,6% την περίοδο πρόβλεψης. Η αύξηση του αριθμού των επαγγελματικών ταξιδιών τα τελευταία χρόνια και ο αυξανόμενος αριθμός προϊόντων ασφάλισης επαγγελματικών ταξιδιών από τους παράγοντες του κλάδου είναι οι βασικοί παράγοντες που οδηγούν στην ανάπτυξη αυτού του τμήματος.

Η Ευρώπη κατέλαβε το υψηλότερο μερίδιο αγοράς με 36,1% το 2021 και αναμένεται να διατηρήσει τη θέση της κατά την περίοδο πρόβλεψης.