Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ένωσης Επιμελητηρίων Τουρκίας Rifat Hisarciklioglu και τον Πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος Κωνσταντίνο Μίχαλο είχε σήμερα ο Υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Κωστής Χατζηδάκης

Στο επίκεντρο της συνάντησης ήταν οι εμπορικές σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας, η ενίσχυση των οποίων μπορεί να συμβάλλει ως ένα βαθμό, στην υπέρβαση της κρίσης, αλλά μπορεί να είναι και καταλύτης για την βελτίωση των σχέσεων των δύο χωρών, σύμφωνα με τον κ. Χατζηδάκη.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας των τουρκικών Επιμελητηρίων με τα ελληνικά Επιμελητήρια, αλλά και με τα αντίστοιχα της Βουλγαρίας, διοργανώνεται μια συνάντηση στα Δαρδανέλλια στις 21 Νοεμβρίου.

Για αύξηση του τουρισμού μεταξύ των δύο χωρών έκανε λόγο ο κ. R. Hisarciklioglu, μετά τις διευκολύνσεις που έγιναν στο θέμα της βίζας, ενώ εξέφρασε την αισιοδοξία του για ακόμα μεγαλύτερη αύξηση όταν λυθεί τελείως το πρόβλημα της βίζας.

Τη στενή συνεργασία που έχει αναπτυχθεί μεταξύ των επιμελητηρίων των δύο χωρών επεσήμανε ο κ. Μίχαλος, τονίζοντας ότι εξετάζεται ένα ευρύ φάσμα συνεργειών με τους Τούρκους επιχειρηματίες, όχι μόνο για επενδύσεις τουρκικών επιχειρήσεων στην Ελλάδα, αλλά και ελληνικών επενδύσεων στην Τουρκία.Σε αυτό το πλαίσιο θα ξεκινήσει μια πολύ στενή συνεργασία με το think tank που διαθέτει η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Τουρκίας, ενώ θα συνεχιστεί και η στενή συνεργασία με το Επιμελητήριο της Κωνσταντινούπολης.