Οι Έλληνες ξενοδόχοι είναι οι πιο απαισιόδοξοι για το κοντινό μέλλον ως προς τις προοπτικές και τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεών τους μεταξύ συναδέλφων τους από 22 χώρες! Αυτό δείχνει η μεγάλη εξαμηνιαία έρευνα του ΤripΑdvisor, μία έρευνα με το μεγαλύτερο δείγμα επιχειρηματιών του κόσμου, καθώς συμμετέχουν σε αυτήν 25.000 ξενοδόχοι που συνεργάζονται με τον δημοφιλή ηλεκτρονικό οργανισμό.

Η έρευνα έχει μία ακόμα ενδιαφέρουσα αναφορά στην Ελλάδα, στο θέμα της μείωσης των τιμών το αμέσως επόμενο διάστημα, δίνοντας στη χώρα μας την πρωτιά με ποσοστό 58%. Ακολουθούν η Ισπανία με 43% και η Ιταλία με 37%.

Κατά την έρευνα, οι Ιταλοί και οι Ισπανοί ξενοδόχοι είναι και αυτοί στις άλλες δύο θέσεις επιχειρηματιών με τις περισσότερο αρνητικές εκτιμήσεις για τους επόμενους μήνες.

Ο Ευρωπαικός Νότος, δηλαδή, βρίσκεται βυθισμένος σε έναν συνδυασμό επιχειρηματικής απαισιοδοξίας, αρνητικών προβλέψεων και μείωσης τιμών.

Στον αντίποδα, σε τροχιά αύξησης των τιμών, βρίσκονται κατά σειρά, οι ΗΠΑ, Η Βραζιλία, η Ρωσία, η Ινδονησία και η Τουρκία.

Οι ξενοδόχοι από τις ίδιες χώρες, με διαφορές στην κατάταξη, είναι εκείνοι που έχουν και θετικότερες προοπτικές για το μέλλον.

Πηγή: tourismlobby