tourism today_sbcBrand ιατρικού τουρισμού πρέπει να αποκτήσει η Ελλάδα, όπως τονίζει στην εκπομπή Tourism Today ο πρόεδρος του κέντρου Αποκατάστασης Ευεξία, κ. Αντώνης Υάκινθος. Η χώρα μας, από τις μεμονωμένες προσπάθειες ιδιωτικών ομίλων υγείας οφείλει να περάσει σε μια συλλογική μορφή δυναμικών δράσεων ούτως ώστε να κερδίσει το στοίχημα του ιατρικού τουρισμού, σύμφωνα με τον κ. Υάκινθο.

Εξάλλου, οι ελληνικές υπηρεσίες υγείας είναι ιδιαίτερα υψηλές και η τρίτη ηλικία της Ευρώπης αυξάνεται ραγδαία, με αποτέλεσμα η Ελλάδα να μπορεί να κερδίσει ένα σημαντικό κομμάτι από την πίτα του ιατρικού τουρισμού. Ήδη, όπως τονίζει ο κ. Υάκινθος, γίνονται προσπάθειες θεσμοθέτησης του ιατρικού τουρισμού από τα συναρμόδια υπουργεία, με τη δημιουργία μητρώου παρόχων, ούτως ώστε να διασφαλιστεί ότι οι παρεχόμενες υπηρεσίες θα είναι αξιόπιστες. Σύμφωνα με τον ίδιο, πρέπει να δημιουργηθεί επιτροπή ιατρικού τουρισμού προκειμένου να προωθηθεί η καλή φήμη των ελληνικών υπηρεσιών υγείας στο εξωτερικό.

Η Ευεξία διαθέτει δύο κέντρα αποκατάστασης σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική, ενώ στα σκαριά βρίσκεται ακόμη ένα στην Αθήνα. Τέλος, η αύξηση της αγοράς των πρώην σοβιετικών χωρών φέτος σε σύγκριση με πέρυσι είναι στο 200%, σύμφωνα με τον κ. Υάκινθο.

Υπενθυμίζεται ότι το Tourism Today, με παρουσιαστή το δημοσιογράφο Χάρη Ντιγριντάκη, προβάλλεται από το SBC την Τετάρτη στις 22:30 και σε επανάληψη το Σάββατο στις 10:00 και την Κυριακή στις 20:00.