Σύνταξη: tourismtoday.gr

Οι αεροπορικοί επιβάτες αυξήθηκαν 300% στο Ηνωμένο Βασίλειο τους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο, σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο. Αλλά ο αριθμός τους παρέμεινε μειωμένος 72% σε σχέση με τα προ πανδημίας επίπεδα.

Σύμφωνα στοιχεία της Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας (CAA) για το τρίτο τρίμηνο του 2021:

  • 24,8 εκατομμύρια επιβάτες πέταξαν μέσα και έξω από το Ηνωμένο Βασίλειο μεταξύ Ιουλίου και Σεπτεμβρίου, έναντι 6,4 εκατομμυρίων το προηγούμενο τρίμηνο.
  • Πραγματοποιήθηκαν 286.842 πτήσεις, έναντι 126.138 πτήσεων το δεύτερο τρίμηνο.

«Έχουμε σχεδόν 300% αύξηση στον αριθμό των επιβατών σε σύγκριση με το δεύτερο τρίμηνο του 2021», ανέφερε η CAA.

Ωστόσο, αντιπροσωπεύει μείωση 72% στον αριθμό των επιβατών σε σύγκριση με την ίδια περίοδο το 2019, πριν από την πανδημία.

Το τρίτο τρίμηνο είδε μεγαλύτερη χαλάρωση των ταξιδιωτικών κανόνων του Ηνωμένου Βασιλείου για τον Covid-19.
Αυτό οδήγησε σε άμεση αύξηση των ταξιδιών επιβατών κατά τις τελευταίες εβδομάδες της περιόδου αιχμής του καλοκαιριού, σύμφωνα με την CAA.

Η μέση καθυστέρηση πτήσης μειώθηκε ελαφρά σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2019. Με μέση αναμονή οκτώ λεπτών ανά πτήση, από έξι λεπτά το δεύτερο τρίμηνο του 2021.

Οι προοπτικές για τα διεθνή ταξίδια

«Μετά τη σταθερή επαναλειτουργία των διεθνών ταξιδιών αναψυχής και την πρόσφατη περαιτέρω χαλάρωση των κανόνων απομόνωσης, οι προοπτικές για τα διεθνή ταξίδια αναψυχής εμφανίζονται θετικές, υπογραμμίζει η CAA.

Ως αποτέλεσμα, αναμένουμε περαιτέρω ανάκαμψη του αριθμού των πτήσεων και των επιβατών το τέταρτο τρίμηνο του 2021».