olganew2404Το 11ο Συνέδριο του ΣΕΤΕ για το Μάρκετινγκ του ελληνικού τουρισμού έκλεισε με ομιλία της η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, προαναγγέλοντας μία νέα σχέση συνεργασίας υπουργείου, ΕΟΤ και ΣΕΤΕ με κοινό σκοπό την ανάκαμψη του ελληνικού τουρισμού.

Η κ. Κεφαλογιάννη επεσήμανε τη σημασία του τουρισμού για την οικονομική ανάκαμψη της χώρας και έκανε απολογισμό των πεπραγμένων μέχρι σήμερα, ενώ παράλληλα επεσήμανε το σχέδιο του υπουργείου για το άμεσο μέλλον.

Ειδικότερα, η κ. Κεφαλογιάννη έκανε λόγο για ενίσχυση της επιχειρηματικότητας με διευκόλυνση των επενδύσεων, ανάπτυξη ενός σύγχρονου θεσμικού πλαισίου για τον τουρισμό και τις ειδικές μορφές του,  διασφάλιση της ποιότητας των υποδομών και των υπηρεσιών τουρισμού και επένδυση στο ανθρώπινο δυναμικό της χώρας.

Επιπλέον, η υπουργός ανακοίνωσε τις 14 πρωτοβουλίες και παρεμβάσεις που έχουν δρομολογηθεί για το νέο επενδυτικό νόμο. Αναλυτικά, έκανε λόγο για αντιμετώπιση της ανεργίας με την υλοποίηση προγραμμάτων συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης, αναβάθμιση της τουριστικής εκπαίδευσης και με την υποστήριξη της ανάγκης συνέχισης της επιδότησης των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών και για τις εποχικές επιχειρήσεις του τουρισμού.

Επίσης, συγκροτείται ένα νέο νομικό πλαίσιο που θα αντιμετωπίσει τις ρόνιες δυσλειτουργίες στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας του κλάδου και την αναβάθμιση των τουριστικών υπηρεσιών, ενώ παράλληλα στιρίζονται νομοθετικά οι κατηγορίες ειδικού τουρισμού.

Την ίδια ώρα, το υπουργείο επεξεργάζεται σχέδιο αναβάθμισης των υποδομών και υπηρεσιών των λιμανιών της χώρας καθώς και συντονισμένες δράσεις με φορείς που αφορά η συγκεκριμένη δραστηριότητα, ενώ σε συνεργασία με το υπουργείο Ναυτιλίας και Οικονομικών ετοιμάζεται σχέδιο νόμου για τον θαλάσσιο τουρισμό.

Ένα πλήρες σχέδιο δράσης καταρτίζεται επίσης για την στήριξη του τουρισμού στην Αθήνα, ενώ όπως δήλωσε η κ. Κεφαλογιάννη σύντομα θα ανακοινωθούν πρωτοβουλίες και συνέργιες με συναρμόδια Υπουργεία και την τοπική αυτοδιοίκηση.

Επιταχύνονται επιπλέον οι διαδικασίες του διαγωνισμού για τη μετατροπή μεγάλης Ολυμπιακής εγκατάστασης σε Συνεδριακό Κέντρο της Αθήνας, με στόχο να στηρίξει της πόλη ως τουριστικό προορισμό και να διευρύνει την τουριστική περίοδο.

Τέλος, η κ. Κεφαλογιάννη έκανε λόγο για εντατικοποίηση των ενεργειών για τη διευκόλυνση χορήγησης visa σε χώρες υψηλού τουριστικού ενδιαφέροντος.