Τα Music Events, το πιο λαμπερό συναυλιακό αφιέρωμα ξεκίνησε στην 77η ΔΕΘ και θα διαρκέσει μέχρι και την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου, όπου όλοι οι επισκέπτες θα μπορούν μόνο με το εισιτήριο εισόδου στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης να παρακολουθήσουν ορισμένα από τα πιο σημαντικά καλλιτεχνικά ονόματα του ελληνικού πενταγράμμου.

Χθες το βράδυ στις 21:30 στον Υπαίθριο Χώρο του Τόξου της ΔΕΘ ο Φίλιππος Πλιάτσικας και η Ελεωνόρα Ζουγανέλη τραγούδησαν για τους επισκέπτες της έκθεσης, ενώ σήμερα τη «σκυτάλη» παίρνουν τα συγκροτήματα των Professional Sinnerz – Enola Str8 & My Excuse.

Μεγάλη απήχηση μεταξύ των επισκεπτών της 77ης ΔΕΘ έχει το θεματικό αφιέρωμα ENERGY LAND, που καλύπτει τα περίπτερα 7 & 13, καθώς και πολλούς υπαίθριους χώρους της έκθεσης.

Το αφιέρωμα ENERGY LAND έχει διπλάσιες συμμετοχές, σε σχέση με το 2011 και πολύ μεγάλο ποσοστό πρωτοεμφανιζόμενων εκθετών, που στο σύνολο των συμμετοχών της 77ης ΔΕΘ ξεπερνά το 30%. Οι εταιρίες στο αφιέρωμα αυτό έρχονται να παρουσιάσουν την τελευταία λέξη της τεχνολογίας σε συστήματα και εναλλακτικές μορφές ενέργειας, θέρμανσης και ψύξης, για κάθε σπίτι ή επαγγελματικό χώρο.

Οι λύσεις για τη θέρμανση βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, ενόψει του χειμώνα, καθώς από την επερχόμενη χειμερινή περίοδο αναμένεται να ισχύσει η εξίσωση στον ειδικό φόρο κατανάλωσης πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης. Οι καταναλωτές, που αναζητούν εναλλακτικές λύσεις, σε σχέση με τα συστήματα θέρμανσης, που αξιοποιούν πετρέλαιο, έχουν τη δυνατότητα στην ENERGY LAND κάτω από μία «στέγη» να δουν όλες τις διαθέσιμες τεχνολογίες και εταιρίες της ελληνικής αγοράς. Στα συστήματα θέρμανσης, τα οποία παρουσιάζονται στην 77η ΔΕΘ, περιλαμβάνονται όσα χρησιμοποιούν pellet, ξύλο και φυσικό αέριο, αλλά και ηλιακή ενέργεια, καθώς και γεωθερμία. Την ίδια στιγμή, παρούσες και οι εταιρίες φωτοβολταϊκών συστημάτων, πολλές απ’ τις οποίες αθροίζουν στα περίπτερα τους πολλές και δοκιμασμένες λύσεις όχι μόνο παραγωγής ενέργειας από τον ήλιο, αλλά και θέρμανσης-ψύξης. 

Το αφιέρωμα της ENERGY LAND είναι υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

Επίσκεψη του Προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Παναγιώτη Καμμένου

“Δεν νομίζω ότι μπορούμε να παίζουμε με το θεσμό της ΔΕΘ», είπε ο Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Πάνος Καμμένος, κατά τη διάρκεια συνάντησής του με τις διοικήσεις της Helexpo και της ΔΕΘ και αναφερόμενος στο ενδεχόμενο της τριπλής συγχώνευσης ΔΕΘ-Helexpo-ΟΠΕ.

Ο κ. Καμμένος υπογράμμισε ότι εάν τελειώσει ο θεσμός της ΔΕΘ, τελειώνει και η Θεσσαλονίκη, ενώ για τη συνένωση με τον ΟΠΕ, είπε πως η δραστηριότητα του τελευταίου δεν συνάδει μ’ αυτή των Helexpo και ΔΕΘ.

Μάλιστα χαρακτήρισε ως βαριά κληρονομιά και παρακαταθήκη το πλούσιο παρελθόν της ΔΕΘ, ενώ κατέθεσε πρόταση του κόμματός του, με βάση την οποία η κοινή εταιρία ΔΕΘ-Helexpo θα μπορεί να προχωρήσει μετά την ενοποίηση της, σε συνεργασίες και με άλλες περιφερειακές και κλαδικές εκθέσεις ανά την Ελλάδα, που υλοποιούνται και από ιδιώτες διοργανωτές.

Τέλος, ο Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων υπογράμμισε ότι το κόμμα του θα στηρίξει τη βιωσιμότητα και ανάπτυξη των ΔΕΘ & Helexpo με κάθε τρόπο.