Σύνταξη: tourismtoday.gr

Περισσότερες από 5.000 θέσεις εργασίας στις αεροπορικές μεταφορές στο Ηνωμένο Βασίλειο και σε συναφείς τομείς, χάνονται κάθε μήνα από τον Φεβρουάριο του 2020.

Αυτό ισοδυναμεί με διπλάσιες απώλειες θέσεων εργασίας στις αντίστοιχες βιομηχανίες στη Γαλλία και στη Γερμανία τον περασμένο χρόνο, σύμφωνα με την Unite.

Νέα έρευνα από το Acuity Analysis για την Unite δείχνει περίπου 5.164 περικοπές θέσεων εργασίας μηνιαίως στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Έχουν χαθεί 61.973 θέσεις εργασίας

Η έκθεση εκτιμά ότι συνολικά έχουν χαθεί 61.973 θέσεις εργασίας στην αεροπορία και την αεροδιαστημική στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Διπλάσιες σε αριθμό από αυτές που χάθηκαν στους αντίστοιχους τομείς στη Γαλλία και τη Γερμανία.

Το σοκ στην αεροπορία έχει γίνει αισθητό ιδιαίτερα στις τοπικές κοινότητες. Κάθε αεροπορική θέση υποστηρίζει 1,3 την ευρύτερη οικονομία. Συμπεριλαμβανομένης της φιλοξενίας και του λιανικού εμπορίου, σύμφωνα με την Unite.

Η Unite καλεί την κυβέρνηση να διαδραματίσει ηγετικό ρόλο στην ανάκαμψη του κλάδου. Και επισημαίνει πώς ο αριθμός των επιβατών καθορίζεται εξ ολοκλήρου από τη χαλάρωση ή την ενίσχυση των περιορισμών ταξιδιού που επιβάλλονται.

Όπως υπογραμμίζει οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις σε Γαλλία και Γερμανία έχουν δώσει γενναία οικονομική στήριξη στις αερομεταφορές, σε σχέση με το Ηνωμένο Βασίλειο.

“Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου πρέπει να προχωρήσει τώρα με τη δέσμη μέτρων, τονίζει η Unite.
Με στόχο την ανάκαμψη των αερομεταφορών που θα ωφελήσει την ευρύτερη οικονομία”.