Από τα μεσάνυχτα περισσότεροι Βρετανοί δεν θα μπορούν να ταξιδέψουν ή να κάνουν διακοπές για τις οποίες έχουν ήδη κάνει κράτηση και πληρώσει

Η απαγόρευση των διακοπών θα επεκταθεί σε εκατομμύρια περισσότερους κατοίκους στην Αγγλία, λόγω της απότομης αύξησης των περιπτώσεων COVID-19.
Ήδη περίπου το 40% ζει κάτω από σκληρούς περιορισμούς της κατηγορίας 4, “κλεισμένοι στο σπίτι”.

Ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ επιβεβαίωσε ότι τα τρία τέταρτα του Ηνωμένου Βασιλείου θα τεθούν υπό περιορισμούς στην κατηγορία 4 από απόψε τα μεσάνυχτα.

Αυτό σημαίνει ότι εκατομμύρια περισσότεροι άνθρωποι δεν θα μπορούν να ταξιδέψουν ή να κάνουν διακοπές για τις οποίες έχουν ήδη κάνει κράτηση και πληρώσει.

Προκαλώντας έναν επιπλέον πονοκέφαλο για τους πράκτορες που θα πρέπει να επεξεργαστούν αιτήματα επιστροφής χρημάτων και μεταφορές διακοπών.

Οι περιοχές που μετακινούνται στην κατηγορία 4 από τα μεσάνυχτα απόψε είναι διαθέσιμες στον ιστότοπο gov.uk.

Οι περιοχές που αναμένεται να μετακινηθούν στην κατηγορία 4 περιλαμβάνουν τα West Midlands και Hartlepool και πιθανώς τμήματα των East Midlands, συμπεριλαμβανομένων των Northamptonshire και Leicestershire και περιοχές του μητροπολιτικού νομού West Midlands, σύμφωνα με το BBC.

Ορισμένες περιοχές στο Lancashire, συμπεριλαμβανομένων των Blackburn με Darwen, Burnley, Pendle και Ribble Valley θα μπορούσαν επίσης να μετακινηθούν στην υψηλότερη βαθμίδα.

Ενώ η δημοσιευμένη καθοδήγηση αναφέρει σαφώς ότι οι άνθρωποι που ζουν στην κατηγορία 4 δεν πρέπει να ταξιδεύουν πουθενά αλλού στο Ηνωμένο Βασίλειο και δεν πρέπει να κάνουν διακοπές στο εξωτερικό, οι επίσημοι κανόνες που κατατέθηκαν στο Κοινοβούλιο στις 20 Δεκεμβρίου δεν κάνουν καμία αναφορά.

Σύγχυση από την ασάφεια σχετικά με τις απαγορεύσεις στα ταξίδια στην Βρετανία

Χωρίς σαφή κυβερνητική απαγόρευση των ταξιδιών, ορισμένοι ταξιδιωτικοί πράκτορες και αεροπορικές εταιρείες αρνούνται επιστροφές χρημάτων σε όσους ζουν στην κατηγορία 4 και θέλουν να ακυρώσουν τις διακοπές τους.

Η έλλειψη αναφοράς στην απαγόρευση ταξιδιού στη νομοθεσία έχει αφήσει τους ταξιδιωτικούς πράκτορες μπερδεμένους σχετικά με το εάν οι πελάτες έχουν δικαίωμα επιστροφής χρημάτων ή όχι.

Για παράδειγμα, η TUI προσφέρει επιστροφές χρημάτων σε όσους έχουν κάνει κράτηση για τις δικές της διακοπές στη δική της αεροπορική εταιρεία. Αλλά προσφέρει μόνο δωρεάν αλλαγές σε όσους έχουν κάνει κράτηση πακέτων σε αεροπορικές εταιρείες τρίτων.

Η Αρχή Ανταγωνισμού και Αγορών ερευνά αεροπορικές εταιρείες που έχουν αρνηθεί επιστροφές χρημάτων σε επιβάτες που δεν μπόρεσαν να ταξιδέψουν λόγω των πρόσφατων περιορισμών κλειδώματος.