Μόνο το 5% των ομοφυλόφιλων ζευγαριών νοιώθει άνετα όταν κινείται με…τρυφερότητα στις διακοπές του, σύμφωνα με νέα έρευνα της Virgin Holidays, σε αντίθεση με τα ετερόφυλα ζευγάρια, που απελευθερώνονται στο ταξίδι.

Τα αποτελέσματα της έρευνας δείχνουν μια έντονη αντίθεση ανάμεσα στις εμπειρίες των ετερόφυλων και των ομοφυλόφιλων ζευγαριών.

Σύμφωνα με την έρευνα:

  • Ένα στα τρία ζευγάρια LGBT δήλωσε ότι αντιμετώπισαν διακρίσεις κατά τη διάρκεια των διακοπών, συμπεριλαμβανομένης της προσοχής (58%), του γέλιου (35%) και της λεκτικής κακοποίησης (29%).
  • Ένας στους δέκα LGBT ταξιδιώτες ανέφερε ότι έχει απειληθεί με σωματική βία κατά τις διακοπές.
  • Τα δύο τρίτα αισθάνθηκαν δυσάρεστα κατά την διάρκεια καθημερινών συνηθειών όπως το να βάλουν αντηλιακή κρέμα στην πλάτη του ή της συντρόφου τους.
  • Το ένα τρίτο των ομοφυλόφιλων ταξιδιωτών δήλωσαν ότι…τρέμουν την κριτική από το προσωπικό του ξενοδοχείου και ότι περισσότεροι από τους μισούς είχαν ερωτηθεί σχετικά με την κατάσταση της σχέσης τους.
  • Οκτώ στα δέκα ομοφυλόφιλα ζευγάρια αρνούνται να κρατηθούν χέρι με χέρι στις διακοπές τους -προαφανώς για τους παραπάνω λόγους.

Ο Richard Branson, ιδρυτής της Virgin Group, χαρακτήρισε  τα αποτελέσματα της έρευνας συγκλονιστικά.

“Στην Virgin Holidays, πιστεύουμε ότι όλοι, ανεξάρτητα από τον σεξουαλικό τους προσανατολισμό ή την ταυτότητα του φύλου τους, έχουν το δικαίωμα να είναι αυτοί που είναι, όπου και αν βρίσκονται.

Γι ‘αυτό είναι συγκλονιστικό το γεγονός ότι στη σημερινή κοινωνία ορισμένοι από εμάς δεν μπορούν ούτε να απολαύσουν απλές διακοπές χωρίς τον φόβο των διακρίσεων”.

Ο Joe Thompson, Διευθύνων Σύμβουλος της Virgin Holidays, τόνισε ότι:

“Οι διακοπές πρέπει να είναι χαλαρωτικές, διασκεδαστικές και γεμάτες περιπέτεια.

Δυστυχώς για τους LGBT ανθρώπους αυτό δεν συμβαίνει πάντοτε.

Θα συνεργαστούμε με τους εταίρους μας στο εξωτερικό για να προσφέρουμε στους πελάτες την καλύτερη δυνατή εμπειρία και θα ευαισθητοποιήσουμε τον κόσμο”.