Σύνταξη tourismtoday.gr

Τα δέκα κορυφαία αντικείμενα που πρέπει να πακετάρουν πάρουν οι ταξιδιώτες κρουαζιέρας για να αξιοποιήσουν στο έπακρο τις πολυτελείς διακοπές τους, αποκαλύπτουν οι ειδικοί στην Panache Cruises.

Όπως υπογραμμίζει ο James Cole ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Panache Cruises «πριν επιβιβαστείτε, υπάρχουν ορισμένα βασικά στοιχεία για την κρουαζιέρα που οι επιβάτες μπορούν να φέρουν μαζί τους κρουαζιέρας.

Συσκευάστε κιάλια υψηλής ποιότητας για να επωφεληθείτε πραγματικά από την εκπληκτική θέα που μπορείτε να κάνετε μια φορά στη ζωή και ένα αναπνευστήρα για να εξερευνήσετε και την υποβρύχια ζωή. Μια υποβρύχια κάμερα είναι επίσης μια εξαιρετική επιλογή.

Αν αφιερώσετε λίγο χρόνο πριν ταξιδέψετε για να πάρετε μαζί σας αυτά τα αντικείμενα θα σας βοηθήσει να χαλαρώσετε και να απολαύσετε την εξερεύνηση του κόσμου με ηρεμία. Δεν υπάρχει λόγος να ξοδέψετε πολύτιμο χρόνο στις διακοπές σας αναζητώντας κάτι σε ένα κατάστημα που θα μπορούσατε να έχετε πάρει μαζί σας».

Τα δέκα κορυφαία είδη που πρέπει να έχουν μαζί τους οι ταξιδιώτες κρουαζιέρας

Μαγνητικά άγκιστρα

Οι περισσότεροι τοίχοι των καμπινών κρουαζιέρας είναι κατασκευασμένοι από ατσάλι – που σημαίνει ότι τα μαγνητικά άγκιστρα είναι μια εξαιρετική ιδέα για την αποθήκευση μικρότερων αντικειμένων, όπως κορδόνια, καπέλα ή κοσμήματα, αντί να τα αφήνετε στην καμπίνα.

Οργανωτής πάνω από την πόρτα

Ένας άλλος πολύ καλός τρόπος για να διατηρήσετε την καμπίνα σε τάξη είναι να έχετε έναν οργανωτή πάνω από την πόρτα για όλα τα μικρότερα βασικά αντικείμενα.

Γεμίστε το με πράγματα όπως αντηλιακό, γυαλιά ηλίου, σνακ, μπουκάλια νερού και οτιδήποτε άλλο μπορεί να μείνει εκεί. Είναι ένας εύκολος τρόπος για να διατηρήσετε την αίσθηση ότι η καμπίνα είναι ευρύχωρη και οργανωμένη.

Κλιπ πετσέτας

Όταν κάνετε κρουαζιέρα, ο καλύτερος τρόπος για να στεγνώσετε την πετσέτα σας και τα βρεγμένα μαγιό σας είναι, φυσικά, έξω στο μπαλκόνι σας. Ένα κλιπ πετσέτας είναι ένα εξαιρετικό αντικείμενο που μπορείτε να συσκευάσετε για να αποτρέψετε τα πράγματά σας από το να τα πετάξει ο αέρας στον ωκεανό όταν φυσάει έξω.

Τα κλιπ πετσέτας μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για να στερεώσετε την πετσέτα σας στην ξαπλώστρα σας όταν βρίσκεστε στο κατάστρωμα της πισίνας.

“Τράπεζα” υποδοχών

Ορισμένες καμπίνες κρουαζιέρας μπορεί να μην έχουν τόσες πολλές πρίζες για τη φόρτιση όλων των διαφορετικών συσκευών ταυτόχρονα όσες μπορεί να χρειάζεται μια οικογένεια.

Γι’ αυτό η αγορά μιας “τράπεζας” πριζών είναι μια εξαιρετική λύση για τη φόρτιση πολλών συσκευών ταυτόχρονα.

Αξίζει επίσης να πάρετε μαζί σας έναν προσαρμογέα πρίζας για να βεβαιωθείτε ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιονδήποτε τύπο πρίζας

Κιάλια

Η επένδυση σε μερικά κιάλια υψηλής ποιότητας είναι μια καλή ιδέα πριν επιβιβαστείτε στο κρουαζιερόπλοιο.

Έχοντας κιάλια υψηλής ισχύος θα μπορέσετε να απολαύσετε λεπτομέρειες στο ταξίδι που διαφορετικά δεν θα μπορούσατε να δείτε.

Μικρή προσωπική τσάντα

Το να έχετε μαζί σας μια μικρή τσάντα που μπορείτε να κρατάτε πάνω σας, όπως μια τσάντα για τον πισινό ή μια ζώνη για χρήματα, είναι μια καλή ιδέα τόσο για το πλοίο όσο και για την ξηρά, ώστε να βεβαιωθείτε ότι έχετε τα υπάρχοντά σας, όπως τα κλειδιά της καμπίνας, τα χρήματα και τα τηλέφωνα, κοντά σας και ασφαλή.

Στα μεγαλύτερα κρουαζιερόπλοια μπορεί να περνάτε μεγάλο μέρος της ημέρας σας μακριά από την καμπίνα σας, οπότε η διατήρηση μιας “τσάντας ημέρας” θα σας επιτρέψει να έχετε πρόσβαση σε βασικά αντικείμενα χωρίς να χρειάζεται να πηγαινοέρχεστε.

Αξίζει επίσης να θυμάστε ότι την ημέρα της επιβίβασης μπορεί να χρειαστούν αρκετές ώρες για να φτάσουν οι αποσκευές σας στην καμπίνα σας.
Βεβαιωθείτε ότι έχετε μαζί σας όλα όσα μπορεί να χρειαστείτε σε μια ξεχωριστή τσάντα.

Μάσκα και αναπνευστήρα

Ανάλογα με το δρομολόγιο της κρουαζιέρας σας και την εποχή του έτους, μπορεί να έχετε τη δυνατότητα να κολυμπήσετε. Οπότε πάρτε μαζί σας μάσκα και αναπνευστήρα για να εξερευνήσετε την υποβρύχια ζωή στον προορισμό.

Καλό είναι επίσης να έχετε μαζί σας παπούτσια για το νερό, για να αποφύγετε τυχόν δυσάρεστα κοψίματα και γρατζουνιές στα πόδια.

Κατάλληλα ρούχα για φαγητό

Εάν υπάρχουν επίσημα δείπνα στην κρουαζιέρα σας, τότε θα πρέπει να πάρετε μαζί σας κατάλληλα ρούχα για να αξιοποιήσετε στο έπακρο την εμπειρία.

Επίσης, οι ταξιδιώτες ενδέχεται να μην μπορούν να δειπνήσουν σε ορισμένα εστιατόρια εάν δεν φορούν τα κατάλληλα ρούχα. Ελέγξετε τι χρειάζεται με τον πράκτορα κρουαζιέρας πριν από την αναχώρηση σας και να ετοιμάσετε τις κατάλληλες βαλίτσες.

Λάβετε υπόψη σας τις τοπικές παραδόσεις στα λιμάνια που προσεγγίζετε και να καλύπτεστε, όπου χρειάζεται, από σεβασμό προς τους τοπικούς πολιτισμούς και τις θρησκείες.

Απαραίτητα φάρμακα

Θυμηθείτε να πάρετε μαζί σας βασικά φάρμακα που μπορεί να σας χρειαστούν κατά τη διάρκεια των διακοπών σας όπως παρακεταμόλη, imodium, χάπια για αλλεργίες και ναυτία, καθώς και ταξιδιωτικούς επιδέσμους, στην απίθανη περίπτωση που μπορεί να τα χρειαστείτε.

Παρόλο που μπορεί να είναι δυνατόν να αγοράσετε αυτά τα είδη στο πλοίο, είναι πιο βολικό και φθηνότερο να τα πάρετε μαζί σας.
Βεβαιωθείτε επίσης ότι έχετε μαζί σας αρκετή ποσότητα αντηλιακής κρέμας.

Ασφάλεια επαναπατρισμού κρουαζιέρας

Αυτά τα έγγραφα είναι απαραίτητα για να επιβιβαστείτε σε κάθε κρουαζιέρα. Παρέχουν τη σιγουριά ότι αν κάτι πάει στραβά, θα είστε προστατευμένοι.

Αξίζει να γνωρίζετε τι καλύπτει συγκεκριμένα η ασφάλιση και να έχετε αυτά τα έγγραφα ανά πάσα στιγμή στη διάθεσή σας. Καλό είναι να βγάζετε μια φωτογραφία ή να έχετε αποθηκευμένο το email στο τηλέφωνό σας. Εναλλακτικά, πάρτε μαζί σας μια εκτύπωση.