Ελαιόλαδο, ελιές, οπωροκηπευτικά, μέλι, βότανα, νερό, φρέσκοι χυμοί, αρτοσκευάσματα και τα προϊόντα αλόης από την Κρήτη ενθουσίασαν τους χιλιάδες επισκέπτες -που είχαν την δυνατότητα να γευτούν και την εξαιρετική ποιότητα τους- στην Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών ANUGA 2017, στην Κολωνία της Γερμανίας.
Με γνώμονα την εξωστρέφεια και στόχο τη μεγαλύτερη διείσδυση των τοπικών ποιοτικών προϊόντων της Κρήτης στις διεθνείς αγορές, η Αγροδιατροφική Σύμπραξη της Περιφέρειας Κρήτης συμμετείχε στη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών ANUGA 2017, στην Κολωνία της Γερμανίας κερδίζοντας την μεγάλη ανταπόκριση και τα θετικά σχόλια από τους χιλιάδες επισκέπτες.
Από την Κρήτη 16 επιχειρήσεις παρουσίασαν τα προϊόντα τους στο περίπτερο της Περιφέρειας Κρήτης-Αγροδιατροφικής Σύμπραξης, προσελκύοντας το ενδιαφέρον των αγοραστών-καταναλωτών.
Στην έκθεση, την Περιφέρεια Κρήτης εκπροσώπησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Πρωτογενή τομέα, Μανόλης Χνάρης καθώς και ο πρόεδρος της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Τάσος Κουρουπάκης.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Μανόλης Χνάρης ανέφερε ότι ο «στρατηγικός στόχος της Περιφέρειας Κρήτης είναι η προώθηση των ποιοτικών τοπικών προϊόντων στη διεθνή αγορά, στηρίζοντας τους παραγωγούς και κατ’ επέκταση την ανάπτυξη της Κρητικής οικονομίας.
Η Περιφέρεια Κρήτης σε συνεργασία με τα τέσσερα Επιμελητήρια του νησιού, έδωσε την ευκαιρία στις κρητικές επιχειρήσεις να παρουσιάσουν και να προωθήσουν τα προϊόντα τους, μέσα από μια συλλογική και συντονισμένη προσπάθεια.
Τα προϊόντα μας αξίζουν να έχουν τη θέση και την αναγνωρισιμότητα στις διεθνείς αγορές, που να αντικατοπτρίζει την ποιότητα και την μοναδικότητά τους.
Η Περιφέρεια Κρήτης, στηρίζει έμπρακτα το τρίπτυχο ποιότητα – εντοπιότητα – εξωστρέφεια και όλες οι ενέργειες μας, συγκλίνουν στην υλοποίηση του στόχου αυτού».
Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης-Περιφερειακός Σύμβουλος Τάσος Κουρουπάκης δήλωσε:
«Η παρουσία της Αγροδιατροφικής και των επιχειρήσεων – μελών μας στην έκθεση ANUGA 2017 στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία.
Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος από τη φετινή συμμετοχή μας και εύχομαι όλο και περισσότερες επιχειρήσεις – μέλη μας να συμμετέχουν στις δράσεις εξωστρέφειας της Περιφέρειας Κρήτης».
Στο πλαίσιο υλοποίησης του συγχρηματοδοτούμενου προγράμματος από την Ευρώπη και την Ελλάδα “The European Food Masters – Taste the Authentic”, η Αγροδιατροφική Σύμπραξη στήριξε την παρουσία των επιχειρηματιών στη Διεθνή Έκθεση με στόχο την προβολή και προώθηση των Βιολογικών, ΠΟΠ και ΠΓΕ προϊόντων τους.
Παράλληλα πραγματοποιήθηκε γαστρονομικό δρώμενο κατά τη διάρκεια του οποίου, η Chef, Ευαγγελία Καρκαμπίτσα, μέλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος, ετοίμασε γαστριμαργικές δημιουργίες, που παρασκευάστηκαν με βιολογικά , ΠΟΠ και ΠΓΕ προϊόντα, δίνοντας τη δυνατότητα στους επισκέπτες να γευτούν, μέσα από τις Κρητικές συνταγές την υψηλή ποιότητα τους και τη γευστική τους υπεροχή.
H ANUGA όπως είναι γνωστό, αποτελεί τη μεγαλύτερη έκθεση τροφίμων και ποτών παγκοσμίως και διοργανώνεται κάθε 2 χρόνια στο εκθεσιακό κέντρο της Κολωνίας.
Στην έκθεση φέτος, συμμετείχαν συνολικά 7.200 εκθέτες από 108 χώρες ενώ οι εμπορικοί επισκέπτες ξεπέρασαν τους 150.000.
Το περίπτερο της Περιφέρειας Κρήτης επισκέφτηκε η Γενική Πρόξενος της Ελλάδας στο Ντίσελντορφ, Μαρία Παπακωνσταντίνου, καθώς και η Γραμματέας Α΄ του Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων Μαρία Βασιλάκη.